Hobby brouwen?

100% Bestandscontrole

100% Bestandscontrole

Eenvoudig online bestellen

Eenvoudig online bestellen

<5 werkdagen gratis levering NL

<5 werkdagen gratis levering NL

Zelf bier brouwen? Start met hobby brouwen

Het begint vaak met een liefhebberij voor speciaal bier dat overslaat naar een fascinatie van het bier brouwproces. En voor je het weet ben je aan het hobby brouwen. Ook de grote jongens zijn vaak hier begonnen; met thuis bier brouwen. Je kent de verhalen vast wel,  de start was vaak een ‘uit de hand gelopen hobby’ van de nu grotere brouwerijen. Maar zo ver ben je misschien nog niet…

Beginnen met bier brouwen

Hoe maak je bier? Het is een vraag die menig hobby brouwers zichzelf afvragen. Je hebt natuurlijk pils en craft bier. In dit blog leggen we voor de échte starters de verschillen uit.

Weet je eenmaal het verschil, dan kun je starten. Zelf bier maken begint vaak met een brouwpakket. Ook wel een: “zelf bier brouwen pakket”. Het recept wordt zorgvuldig gevolgd, alle materialen zijn steriel en grote pannen staan op het vuur. Gewichten en temperaturen worden nauwkeurig gemeten om de juiste chemische reactie in gang te zetten. Het hele proces van bierbrouwen hebben we in dit blog al eens toegelicht.

Van thuis bier brouwen naar een brouwerij beginnen?

Het brouwen van bier is een proces van leren. Elke keer leer je het brouwproces beter kennen en kan je meer experimenteren met nieuwe recepten en smaken. En als je de smaak eenmaal te pakken hebt, worden nieuwe apparaten aangeschaft die het brouwproces vereenvoudigen; een brouwketel, wortkoeler, bluetooth thermometer. En dan brouw je opeens behoorlijk wat verschillende bieren. Je hobby wordt steeds groter en de voorraad met speciaal bieren groeit. Wellicht bevind jij je hier nu wel, in het tussenstuk. Hou je bierbrouwen als hobby? Of vind iedereen jouw speciaal bier zo geweldig dat je toch langzaamaan stappen wilt zetten op de biermarkt?

Unieke blauwe bieretiketten
Unieke blauwe en oranje bieretiketten
Unieke oranje bieretiketten

Eshuis helpt je verder; een bieretiket speciaal voor hobby brouwers

Met een groeiende voorraad speciaal bieren wordt het steeds lastiger om de verschillende batches uit elkaar te houden. Bieretiketten kunnen het eenvoudig voor je maken. Dan zie je in één oogopslag om welk bier het gaat, wanneer deze gebotteld is en andere belangrijke informatie.

Vaak worden etiketten in grote oplages besteld. Dit is wanneer je begint interessant maar daar hebben wij een oplossing voor bedacht. Ontwerp één design met een aantal lege ruimtes. Op deze plekken schrijf je zelf met een pen, om wat voor bier het gaat en andere relevante informatie. Dit bierlabel kan je goed gebruiken voor alle batches die je brouwt.

Groot voordeel, je hebt nu professionele bierflessen die beter verkopen waardoor je steeds dichterbij je droom komt: het starten van je eigen biermerk of brouwerij.

Stel je bieretiket samen

Je hebt keuze uit verschillende variabelen, om het voor jou eenvoudiger te maken hebben we het meest geschikte etiket voor jou samengesteld:

 • Materiaal                    Papier wit (Afneembaar)
 • Vorm                          Rechthoek liggend
 • Wikkeling                   Eshuis heeft keuze (Voor als je de etiketten handmatig gaat plakken)
 • Formaat                     180 x 90 mm
 • Afwerking                   Wat jij het mooiste vindt. Beide materialen zijn geschikt om op te schrijven.
 • Etiketten per rol         Eshuis heeft keuze
 • Kerndiameter             76 mm


Deze etiketten hebben een mooi formaat en zijn geschikt omdat je de etiketten eenvoudig kan verwijderen zonder dat lijmresten achterblijven. Dan kan je na consumptie de flessen reinigen en hergebruiken voor de volgende batch speciaal bier.

Nog geen design? Download hier een template

We hebben een design gemaakt die je mag gebruiken voor jouw bieretiketten. Hieronder vind je de bestanden:

Eenvoudig etiketten bestellen

Etiketten maken en drukken van de állerhoogste kwaliteit doe je bij Eshuis. Van kleine tot grote oplage stickers op rol. Niks is ons te gek. Ben je op zoek naar bijzondere vormen of afwerkingen voor jouw etiketten op rol? Neem contact op met onze etikettenspecialist via de chat links onderin deze pagina. Etiketten bestellen kan ook eenvoudig via onze webshop. Laat je een wijnetiket maken, logo stickers of ronde stickers drukken? Alles is mogelijk! Binnenkort rolt jouw etiket zo uit onze drukpers. 

Binnen vijf werkdagen worden deze etiketten geleverd. Wil je advies over de etiketten of heb je andere vragen? Wij staan voor je klaar. Neem contact met ons op, telefonisch, per Whatsapp of e-mail. Op werkdagen zijn wij van 08.00 – 17:00 bereikbaar.

Even kennismaken met de mogelijkheden? Vraag dan een gratis sample pakket aan.

Vraag direct gratis samples aan

 

Bestel hier bieretiketten

 • Direct bestellen
  Formaat_500_x_375_-_bieretiketten_1.jpg
  Bieretiketten drukken
  Stel hier jouw bieretiket samen
 • Direct bestellen
  Formaat_500_x_375_-_Halsetiketten.jpg
  Halsetiketten drukken
  Stel hier jouw halsetiket samen
 • Direct bestellen
  Formaat_500_x_375_-_Duurzaam_kunststof_webshpo.jpg
  Duurzame etiketten
  Stel jouw duurzame etiket samen