Etiketten speciaal voor zuivelproducten

Etiketten voor zuivel- en streekproducten vind je bij Eshuis 

Steeds meer boeren en melkveehouders verwerken hun eigen zuivel tot eindproduct. Hierbij kunnen we denken aan melk, yoghurt, kaas en andere zuivelproducten. Omdat steeds meer melkveehouderijen dit doen, is er ook steeds meer vraag naar goede etiketten voor hun zuivel. Je wilt natuurlijk onderscheidend zijn ten opzichte van de concurrentie. Maar hoe onderscheid je je nou ten opzichte van de andere producten? Met die vraag helpen wij je graag. 

Waar moet een etiket voor zuivel aan voldoen? 

Elk etiket binnen de foodbranche moet aan bepaalde regelgeving voldoen. Zo geldt dat ook voor etiketten binnen de zuivelindustrie. Deze gegevens zijn heel specifiek. Hierover moet je je goed inlezen voordat je begint met het ontwerpen van jouw etiket. Er zijn een aantal onderdelen die je in ieder geval moet vermelden. Dat zijn:

 • Productnaam
 • Adresgegevens producent
 • Ingrediënten
 • Houdbaarheidsdatum
 • E-nummers
 • Productiecode
 • Gewicht

Wil je meer weten over de volledige wetgeving van zuivelproducten? Lees dan hier alles over de volledige wetgeving van zuivel. Wil je meer weten over etikettering van levensmiddelen? Wij hebben een uitgebreid stuk over het etiketteren van alle soorten levensmiddelen geschreven. Hierin vind je alle informatie die jij nodig bent. 

Welke soorten etiketten en verpakkingen zijn er voor zuivelproducten?

Onder zuivel vallen verschillende soorten producten. Bij elk van deze producten hoort een specifiek type etiket of sticker. Wij van Eshuis bieden daarin een oplossing op maat voor jouw product. Voor kaas beschikken we over drie opties. Dat zijn kaasetikettenkaasbanderollen en brielabels. Deze van hoge kwaliteit zijdevloei gemaakte etiketten en labels zijn perfect voor jouw kazen. Een veelvoorkomende combi is het gebruik van zijdevloei kaasetiket met een kaasbanderol voor extra uitstraling. Zo wordt jouw eigen kaas een gegarandeerd succes.

Naast kaas zijn er nog meer zuivelproducten waarbij Eshuis de juiste etiketten kan leveren. Zo zijn zelfklevende etiketten perfect voor zuivelproducten op fles zoals melk, yoghurt, vla en overige zuivelproducten. Deze etiketten op rol kunnen naar eigen wens worden samengesteld. Hierbij kies je je eigen vorm, formaat en afwerking om zo tot het beste resultaat te komen. 

Hoe lever ik mijn ontwerp kaasetiket goed aan? 

Bij het aanleveren van je ontwerp kaasetiket of andere zuivelproducten als melk en yoghurt zijn er een aantal aspecten waarmee je rekening moet houden. Want tussen deze twee verschillen een aantal aspecten tijdens het aanleverproces. Voor het aanleveren van een kaasetiket of zuivelproduct moet je namelijk met het volgende rekening houden. 

Aanleverinstructies kaasetiket

 1. Kies het juiste formaat etiket
 2. Maak je ontwerp in full colour. Gebruik hierbij CMYK kleuren.
 3. Lettergrootte 
 4. Tekst moet binnen de stanslijnen vallen
 5. Lever het als PDF-bestand aan

Hieronder zie je nog een voorbeeld van hoe je op de juiste manier een kaasetiket moet aanleveren. Je kunt hier zien hoe jouw etiket op de kaas geplaatst zal worden. Ook zie je de marges waar tussen de teksten en logo’s moeten worden geplaatst. Door hier tijdens je ontwerp meteen rekening mee te houden zul je fouten voorkomen in het verdere proces. 

Etiketten bestellen voor jouw zuivelproducten doe je bij Eshuis

Eshuis is de specialist als het gaat om digitaal drukken van kaasetiketten. Door dit voordeel hoef jij geen wisselkosten te betalen voor meerdere ontwerpen. Daarom doe jij er verstandig aan om jouw kaasetiketten te bestellen bij Eshuis. Voor zowel kaasetiketten als etiketten voor zuivelproducten kun je terecht bij ons in de webshop, of bij ons maatwerk team. Van kleine tot grote oplage etiketten, alles is mogelijk.


Ben je nieuwsgierig geworden naar de andere opties die Eshuis te bieden heeft? Neem gerust een kijkje bij ons in de webshop. Van etiketten tot hoge kwaliteit stickers op rol, alles is mogelijk. Er zijn namelijk veel meer mogelijkheden voor jouw zuivelproducten. Zo zijn sluitzegels of logo stickers een goede toevoeging aan jouw verpakking. Laat je zuivelproduct net wat meer opvallen met deze opties. Mocht je vragen hebben over onze etiketten, neem gerust contact met ons op. We staan je graag te woord. Wil je meer weten over onze kennis of mogelijkheden? Neem vooral een kijkje bij onze blogs. Hierin delen wij onze kennis over alles wat met de drukwereld te maken heeft.

Onze kaas- en zuivel etiketten

 • Direct Bestellen
  kaasetiket
  Kaasetiketten drukken
  Op zoek naar kaasetiketten? Bij Eshuis leveren wij zijdevloei kaasetiketten in veel verschillende formaten. Bekijk de opties en bestel vandaag nog je eigen kaasetiketten
 • Offerte aanvragen
  kaasbanderol
  Kaasbanderollen
  Op zoek naar kaasbanderollen voor jouw eigen kaas? Bij Eshuis leveren we hoge kwaliteit kaasbanderollen voor jouw zuivel! Vraag vandaag nog je offerte aan!
 • Offerte aanvragen
  brielabel
  Brielabels
  Het is belangrijk dat de consument jouw product kan herkennen. Met een juist brie etiket valt jouw brie op ten opzichte van de andere kazen.
 • Direct bestellen
  Etiketten op rol
  Etiketten op rol
  Wil jij jouw product van zijn beste kant laten zien? Wij helpen je daar graag bij. Bij Eshuis bestel je gemakkelijk online kwalitatieve etiketten op rol.