Aanleverinstructies

Wil jij weten waar het artwork van jouw verpakking aan moet voldoen? Lees hier de aanleverinstructies.
<p>100% Bestandscontrole</p>

100% Bestandscontrole

<p>Eenvoudig online bestellen</p>

Eenvoudig online bestellen

<p><5 werkdagen gratis levering NL</p>

<5 werkdagen gratis levering NL

Het ontwerpen van een mooi etiket is een vak apart. Er zijn veel zaken waar je rekening mee moet houden met het ontwerp. Bij Eshuis kun je op twee manieren artwork aanleveren. Via ons maatwerk traject en via de webshop. Hieronder lees je voor beide routes de aanleverinstructies. 

Aanleverinstructies maatwerk

Bestel jij via één van onze ordermanagers? Download dan hieronder de aanleverinstructies. Heb je vragen over de aanleverinstructies? Neem dan contact op met jouw ordermanager of stuur een mail naar maatwerk@eshuis.nl.

Aanleverinstructies webshop

Artwork aanleveren bij een webshop bestelling kan door middel het uploaden van jouw vooraf ontworpen etiket in de vorm van een PDF of door het zelf online ontwerpen van jouw etiket. De volgende aanleverinstructies zijn enkel van toepassing wanneer je een artwork upload. Hieronder lees je een aantal belangrijke zaken waar je op moet letten. In het kort;

Marges

Hanteer een tekstmarge en afloop van 2 mm. Deze marges zijn belangrijk om ervoor te zorgen dat alle tekst en afbeeldingen goed gepositioneerd zijn op het etiket. In ons productieproces kan het voorkomen dat we afwijken. Met de marges voorkomen we het feit dat tekst en afbeeldingen wegvallen van het etiket.

Tekstmarge

Houd rekening met een tekstmarge. Zorg dat teksten, logo’s en afbeeldingen minimaal 2 mm binnen jouw formaat / stanscontour vallen. Lichte verschuivingen op onze druk- en nabewerkingsmachines kunnen wij namelijk niet voorkomen. Door belangrijke elementen in jouw ontwerp binnen de tekstmarge te plaatsen, weet je zeker dat deze niet verloren gaan. De tekstmarge wordt aangeduid met een groen kader.

Afloop

Houd rekening met een afloop (overvul) van minimaal 2 mm. Plaats in de afloop geen tekst of afbeelding, laat alleen de kleur(en) van jouw ontwerp hierin doorlopen. Het door jouw gekozen formaat wordt gestanst op een nabewerkingsmachine, wij adviseren je daarom gebruik te maken van afloop in je ontwerp. Hiermee voorkom je storende fouten als witte randjes. De afloop wordt aangeduid met een rood kader.

Stansafwijking

Heb jij een rand rondom het ontwerp van jouw etiket? Houd dan ook rekening met het feit dat de rand niet overal gelijk zal zijn in dikte. Dit komt door de marge die wij hanteren van 2 mm. Hieronder zie je een visueel voorbeeld van een stansafwijking van 1 mm.
* Een stansafwijking van 2 mm is standaard in de drukwereld. Uiteraard kunnen wij je adviseren om je design zo optimaal mogelijk te maken. Vragen?
Stuur een mail naar webstore@eshuis.nl 

De groene lijn is de stanslijn van het artwork. Op de linker afbeelding is de witte lijn gelijk, hier zie je geen stansafwijking. Op de rechter afbeelding zie je een stansafwijking van 1 mm in twee richtingen. Zoals je kan zien, heeft dit grote invloed op de witte rand van het design. De witte rand verwdwijnt volledig. 

Wij hanteren een marge van 2 mm, hier geven wij garantie op. Wil je toch een marge van minder dan 2 mm? Dan is dit op eigen risico. 

Stanscontour

Het toevoegen van de stanscontouren in het ontwerp is niet nodig. Aan de hand van jouw gewenste formaat zorgen wij ervoor dat het etiket goed wordt gestanst. Wanneer je de stanscontouren wel toevoegt aan het ontwerp, dan wordt deze lijn mee gedrukt op het etiket. Dat is natuurlijk niet wenselijk.

Crop- of snijtekens

Wij raden aan om een ontwerp aan te leveren zonder crop- of snijtekens. Wij zorgen dat jouw etiket op de juiste manier wordt gestanst, dat lukt ons het beste zonder crop- of snijtekens. Wanneer je crop- of snijtekens wel toevoegt aan het ontwerp, dan worden deze lijnen mee gedrukt op het etiket. Dit is natuurlijk niet de bedoeling! Bij het opslaan van jouw ontwerp, hoef je de drukkersmarkeringen dus niet aan te vinken. 

Kleurmodus

Jouw ontwerp mag je aanleveren in RBG of CMYK. Voorkeur is echter CMYK. Wij drukken jouw etiket altijd in CMYK. Als je een RGB-bestand upload, dan zetten wij deze voor jou om naar CMYK. Kleine moeite! Wanneer wij de kleuren voor je omzetten dan bestaat de kans dat de kleuren iets afwijken. Het is daarom aan te raden om jouw bestand direct in CMYK aan te leveren.

Resolutie

Wij willen graag dat jouw etiket van een hoge kwaliteit is. Gebruik daarom een minimale resolutie van 300dpi in het ontwerp. Is de resolutie niet hoog genoeg? In onze online editor krijg je dan een melding. Geef je hier toch zelf akkoord voor en bestel je op deze manier het etiket? Dan staan wij niet garant voor de kwaliteit en is dit voor je eigen verantwoording.

Lettertypes

Zorg dat de lettertypes zijn omgezet in lettercontouren of voeg de lettertypes toe. Een pdf bestand kan de gebruikte fonts bevatten als je dit bij export naar pdf (bij het maken van de pdf) aangeeft. Doe je dit niet dan is de pdf niet bruikbaar om mee te drukken, tenzij de teksten zijn omgezet naar contouren. Dit kan allemaal in de export naar pdf settings geregeld worden.

Minimale lettergrootte

De minimale lettergrootte die wij adviseren is 4pt voor normale tekst en 6pt voor teksten die diapositief zijn. Lettergrootte kleiner aanleveren is op eigen risico. Dit vergroot de kans op onleesbare tekst en mogelijke passing problemen.

EAN-code

Ook een EAN-code op jouw label? Dat kan, houd dan rekening met een minimale breedte van 32mm voor de witruimte voor EAN-13 code i.v.m. leesbaarheid.

Minimale lijndikte

Heb je lijnen in het ontwerp? Zorg ervoor dat deze minimaal 0,1 mm zijn. Zijn de lijnen diapositief? Dan adviseren we je om minimaal 0,15 mm aan te houden.

Meerdere designs

Heb je meerdere designs die je wilt laten drukken en hebben ze allemaal dezelfde variabelen? Dan kan je bij het samenstellen van het product aangeven hoeveel etiketten je wilt bestellen en hoeveel verschillende designs. Vervolgens kan je via de winkelwagen de designs één voor één uploaden. 

Hoeken

De hoeken van een vierkant of rechthoekig etiket worden altijd afgerond, dit gebeurt automatisch. Wij hanteren een standaard van radius 2 mm.

Dekwit

Wanneer je hebt gekozen voor een zilver of een transparant materiaal raden wij je aan om gebruik te maken van dekwit. In de instructiefilm hieronder wordt precies uitgelegd hoe je dit precies aanpakt. Lees je liever instructies? Scroll dan verder naar beneden. 

Zilver materiaal

Wanneer je geen dekwit gebruikt bij een etiket op zilver materiaal, dan krijgt het volledige etiket een metallic effect. Wanneer je dekwit gebruikt dan verdwijnt het metallic effect. Je kan het etiket ook gedeeltelijk een metallic effect geven door op specifieke plekken gebruik te maken van dekwit.

Wil je bijvoorbeeld goud creëren op jouw label zoals op ons BEARD etiket? Dit kan door een vleugje geel toe te voegen aan het artwork, je zet hier dan GEEN dekwit achter. Achter het zwart zet je wel dekwit omdat je wil dat dit geen metallic door laat. Hieronder zie je hoe wij dit doen:

Transparant materiaal

Als je geen dekwit gebruikt bij een etiket op transparant materiaal, dan worden de kleuren ook transparant / doorschijnend. Gebruik je dekwit, dan verdwijnt de transparantie. Wil je delen transparant en andere delen niet? Dan plaats je dekwit onder de delen die niet transparant hoeven te worden.

Wil je weten hoe wij dit doen? Op ons Beard label kun je goed zien hoe wij dit doen met delen metallic.

In jouw drukbestand zit het ontwerp in één laag. Voor het dekwit maak je een tweede laag aan. Vervolgens maak je een nieuwe staal aan in het tabblad: stalen. Dit kan een willekeurige kleur zijn met de naam: dekwit. Het is belangrijk dat je het kleurtype instelt als steunkleur.

Kopieer daarna het onderdeel, waar dekwit onder moet komen, naar de tweede laag. Wijzig de kleur naar de nieuwe dekwit kleur. De kleur moet enkel nog gewijzigd worden naar ‘vermenigvuldigen’, dit kan via de knop: transparantie. Je hebt nu dekwit geplaatst achter één onderdeel. Herhaal deze stappen voor elk onderdeel, waar jij dekwit onder wilt hebben.

Avatar