Etiket, etiketten of stickers?

In deze blog lichten we kort de verschillen toe, leggen we de betekenis uit en laten we zien hoe je zelf eenvoudig jouw etiket kunt bestellen.

Etiket, etiketten of stickers? Lees hier het verschil.

Als je op Google gaat zoeken naar het woord etiket, etiketten of zelfs sticker etiketten kom je veel verschillende resultaten tegen. Soms wordt er gedacht dat stickers en etiketten van elkaar verschillen, maar dit is niet waar. Het is net welk woord je gewend bent om te gebruiken. In deze blog lichten we kort de verschillen toe, leggen we de betekenis uit en laten we zien hoe je zelf eenvoudig jouw etiket kunt bestellen. 

Wat is een etiket, leer hier de etiket betekenis. 

Indien je op zoek bent naar een productetiket is het handig om te weten wat een etiket precies is. Wat het inhoud. Zoals geschetst in de eerste alinea worden er vaak verschillende woorden gebruikt: etiket, stickers... het is eigenlijk allemaal hetzelfde. Een etiket is een materiaal dat zelf blijft plakken, ook wel een zelfklevend etiket genoemd. Een etiket bestaat uit een topmateriaal, een lijmlaag en een backing (ook wel het stickervel van vroeger). 

 

Formaat_560_x_526_-_Bier_labels_maken_1.jpg
Formaat_560_x_526_-_Bier_labels_maken_2.jpg

Uiteraard zitten er een aantal verschillen tussen de type etiketten. Hieronder hebben wij kort in een tabel de belangrijkste verschillen naast elkaar gezet. 

Etiket sticker vergelijker

Omschrijving etiket Uitleg etiket
Aanlijmetiketten Een aanlijmetiket is een label dat niét is voorzien van een lijmlaag. Dit is een vrij ouderwetse etiketteer vorm die vooral in de bierbranche wordt gebruikt. Denk aan de etiketten van Heineken of Hertog Jan. Ze zijn afwasbaar en op de productiemachine wordt er lijm aangebracht. Veelal worden deze etiketten als losse vellen geleverd.
Etiketten op rol Eshuis richt zich vooral op etiketten op rol. Dit zijn zelfklevende etiketten zoals bieretikettenwijnetiketten of transparante etiketten. In onze webshop kun je eenvoudig deze etiket stickers bestellen in kleine oplages. Ook leveren we deze etiketten in grote oplages via ons maatwerk traject. Binnen dit traject kun je een etiket volledig op maat laten produceren, hier heb je veel meer materiaal- en afwerkmogelijkheden zoals foliedruk of embossing. Benieuwd of je hiervoor in aanmerking kunt komen? Stuur een mail naar maatwerk@eshuis.nl met jouw vraag. 
Stickers op rol Zoals gezegd is een sticker of etiket hetzelfde. Wel zie je veel standaarden binnen stickers. Denk hierbij aan logostickers, cadeaustickers of stickers in een bepaalde vorm. Zoals ronde stickers of rechthoekige stickers. Overigens, als je etiket stickers wilt bestellen dan kun je hier uit verschillende vormen kiezen en kun je in de configurator jouw etiketten volledig naar wens afstemmen. Wil je iets anders dan een ovaal etiket of een vierkant etiketten? Bekijk dan onze pagina voor stickers in speciale vormen.
Etikettenvellen Etikettenvellen kopen? Ook dat is een mogelijkheid, maar niet bij Eshuis. Etikettenvellen zijn vooral voor extreem kleine hoeveelheden. Zit je in deze hoeveelheden te denken, dan kun je wellicht de etiketten zelf printen. Voor start-ups is dit vaak ideaal bij een productintroductie.
Meerlaagse etiketten In grote oplages is het ook mogelijk om etiketten met meerdere pagina´s te laten drukken. Een duo etiket bestaat uit 3 pagina´s en een trio label telt 5 pagina´s. Ideaal wanneer je een etiket product in meerdere talen wilt uitbrengen.
Duurzame etiketten Gezien duurzaamheid steeds belangrijker wordt bieden wij ook verschillende opties aan voor een meer duurzaam etiket. Via ons maatwerk traject hebben we veel duurzame materiaal opties, deze vind je hier. Via onze webshop bieden we ook duurzame etiketten op rol aan. Hier heb je de keuze uit 5 verschillende materialen.
Kaasetiketten Naast gewone etiketten, bestaan er ook nog kaasetiketten. Dit zijn voedselveilige etiketten die in de vorm van een kaasbanderolbrielabel of kaasetiket worden aangeboden. Als je op de links van de pagina´s klinkt kun je exact lezen wat er mogelijk is.


Etiket bestellen? Het kan bij etikettendrukkerij Eshuis!

Nu we de verschillen hebben laten zien tussen de type etiketten, laten we hier graag zien hoe je onze etiketten kunt drukken en bestellen. Voor kleine oplages kun je terecht in onze webshop en via die weg etiketten laten drukken. Hieronder vind je een video met een korte uitleg.

Heb je grote oplages etiketten nodig? Dan kun je een offerte aanvragen via het offerteformulier op deze pagina. Of je kunt je vraag via de chat of mail stellen. Op werkdagen nemen wij binnen 24-uur contact met je op.

Formaat_560_x_526_-_Rechthoekige_stickers_op_rol_-_Stickers_op_rol_rechthoek.jpg

Als laatst: wat moet er op een etiket staan?

Begin je net met etiketten en wil je een product introduceren? Dan is het handig om te weten wat er wettelijk gezien op het etiket moet staan. In deze blog lees je hier meer over. Heb je hulp nodig bij het ontwerpen? Ook daar hebben we diverse oplossingen voor, vraag het via de chat of lees hier hoe wij jou kunnen helpen bij een etiket ontwerp. 

Ook niet onbelangrijk, de kwaliteit van de etiketten. Wil je eerst weten welke kwaliteit wij leveren? Vraag dan hier gratis onze samples aan. Of kijk op onze etiketten, stickers en label vergelijker voor de verschillen tussen de materialen. (LET OP: Dit zijn de materiaal opties van onze webshop, heb je maatwerk etiketten nodig? Stuur dan een mail naar maatwerk@eshuis.nl voor een specifiek sample pakket)

Onze productgroepen

 • Direct bestellen
  Etiketten op rol bestellen in kleine oplages doen je eenvoudig online
  Etiketten op rol
  Bestel makkelijk en snel jouw zelfklevende etiketten op rol | Vanaf 100 stuks | Binnen vijf werkdagen geleverd | Gratis verzending in NL | Bekijk meteen jouw prijs
 • Direct bestellen
  Bieretiketten bestellen in kleine oplages doe je eenvoudig online
  Bieretiketten
  Bieretiketten bestellen | Kleine oplages | Standaard levertijd vijf werkdagen | Verzending is gratis in Nederland | Stel hier jouw bieretiket samen
 • Direct bestellen
  Wijnetiketten bestellen in kleine oplages doe je eenvoudig online
  Wijnetiketten
  Bestel hier jouw wijnetiketten op rol | Beschikbaar vanaf kleine oplages | Snelle levertijd; vijf werkdagen | Gratis levering in Nederland | Stel jouw wijnetiket samen
 • Offerte aanvragen
  Etiketten op maat in grote oplages
  Maatwerk etiketten grote oplages
  Vraag een offerte aan voor maatwerk etiketten