Een etiket: Alles over het etiket voor jouw product!

Wat is een etiket? De betekenis van een etiket!

De betekenis van een etiket is een zelfklevende sticker die jouw product uniek maakt. Etiketten zijn van kunststof of papier gemaakt en zijn in verschillende vormen en maten te bestellen. Met een mat, glanzend of sandtouch vernis werken wij de etiketten af. Met deze opties heb jij de mogelijkheid je te onderscheiden van de concurrentie. 

Waarom is een etiket belangrijk voor jouw verpakking?

Met een etiket draag je informatie over naar de klant. Denk aan naamsbekendheid maar ook aan welk product jij precies verkoopt, wat zijn de ingrediënten en smaak van het product? Op een etiket wordt vermeld wat het product is en wat het doet. Denk dan bijvoorbeeld aan schoonmaakmiddelen. Bij voedingsmiddelen staat er vaak een smaak op in combinatie met de ingrediënten. Het is belangrijk dat jouw etiketten uniek zijn en makkelijk te herkennen. Uiteraard zitten er een aantal verschillen tussen de type etiketten. Hieronder hebben wij kort in een tabel de belangrijkste verschillen naast elkaar gezet. 

Verschillende soorten etiketten

Omschrijving  Uitleg 
Aanlijmetiketten Een aanlijmetiket is een label dat niét is voorzien van een lijmlaag. Dit is een vrij ouderwetse etiketteer vorm die vooral in de bierbranche wordt gebruikt. Denk aan de etiketten van Heineken of Hertog Jan. Ze zijn afwasbaar en op de productiemachine wordt er lijm aangebracht. Veelal worden deze etiketten als losse vellen geleverd.
Etiketten op rol Eshuis richt zich vooral op etiketten op rol. Dit zijn zelfklevende etiketten zoals bieretikettenwijnetiketten of transparante etiketten. In onze webshop kun je eenvoudig deze etiketten bestellen in kleine oplages. Ook leveren we deze etiketten in grote oplages via ons maatwerk traject. Binnen dit traject kun je een etiket volledig op maat laten produceren, hier heb je veel meer materiaal- en afwerkmogelijkheden zoals foliedruk. Benieuwd of je hiervoor in aanmerking kunt komen? Stuur een mail naar maatwerk@eshuis.nl met jouw vraag. 
Etiketten met unieke vormen en afwerkingen Via de webshop bieden wij ook etiketten met een unieke vorm aan. Van ronde etiketten tot etiketten met een bijzondere vorm, alles is mogelijk. In de webshop is het ook mogelijk om etiketten met sandtouch vernis te bestellen. Staat de vorm of afwerking die jij zoekt er niet bij? Neem dan contact met ons op. 
Etiketten ide je extra kunt toevoegen Naast een gewoon etiket kun je er voor kiezen om extra op te vallen door halsetiketten. Deze zie je vaak op drankflessen. Ook is het mogelijk om sluitzegels te laten drukken. Doormiddel van een sluitzegel kun je zien of een product al eens geopend is. 
Maatwerk etiketten Bij etiketten zijn er ontzettend veel mogelijkheden, je kunt etiketten op maat bijvoorbeeld dubbelzijdig laten drukken, dit noemen wij gemini etiketten. Ook hersluitbare etiketten behoren tot de mogelijkheden. 
Meerlaagse etiketten In grote oplages is het ook mogelijk om etiketten met meerdere pagina´s te laten drukken. Duo label etiketten bestaan uit 3 pagina´s en trio label etiketten tellen 5 pagina´s. Ideaal wanneer je een etiket product in meerdere talen wilt uitbrengen.
Duurzame etiketten Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Duurzame etiketten en stickers kun je bestellen via de webshop. Ben je op zoek naar meer verschillende mogelijkheden? Via ons maatwerk traject heb je nog meer opties voor duurzame verpakkingen
Kaasetiketten Naast gewone etiketten, bestaan er ook nog kaasetiketten. Dit zijn voedselveilige etiketten die in de vorm van een kaasbanderolbrielabel of kaasetiket worden aangeboden. Als je op de links van de pagina´s klinkt kun je exact lezen wat er mogelijk is.
Repeterende etiketten Met repeterende etiketten is het mogelijk om een voor- en achterkant etiket te bestellen op één rol. Wil jij je verpakking dus voorzien van meerdere etiketten? Dan kan dit met repeterende etiketten. 

Materialen van een etiket

Bij Eshuis heb je ruime keuze uit verschillende materialen voor jouw etiket. Onze twee basismaterialen zijn papieren en kunststof etiketten. Deze zijn weer onder te verdelen in verschillende soorten etiketten. Hiervoor hebben wij speciaal een overzicht gemaakt. Wil jij weten welk materiaal het meest geschikt is voor jouw product? Bekijk dan hier onze materialen ven etiketten.

Wat moet er op een etiket staan?

In 1 oogopslag willen klanten zien wat jouw product is. Daarom is het belangrijk duidelijk te vermelden wa er in de verpakking zit. Zeker bij cosmetica is dit belangrijk. Vaak zien busjes deo en douchegel er bijvoorbeeld vrijwel hetzelfde uit. Elk type product heeft ook zijn eigen regelgeving over wat er op een etiket vermeldt moet worden. Zo geven wij tips over hoe je een goed wijnetiket kunt maken. Dit doen wij ook voor meer producten in verschillende branches

Bij een productetiket moet je er ook aan denken de ingrediënten te vermelden. Wij hebben een blog geschreven over de etikettering van levensmiddelen hier vind je de wetgeving en alles over je etiket. Heb je meer hulp nodig bij het ontwerpen? Ook daar hebben we diverse oplossingen voor, vraag het via de chat of lees hier hoe wij jou kunnen helpen bij etiketten ontwerpen.

Hoe maak je een goed etiket? Bestel etiketten online

Je kunt zelf thuis jouw etiket maken maar je kunt het ook van hoge kwaliteit en tegen relatief lage kosten uitbesteden. Etiketten bestellen kan eenvoudig in 4 stappen in onze webshop. Ben je op zoek naar grote oplages of iets bijzonders? Neem dan gerust contact op met ons maatwerk team. Wil je eerst onze materialen ervaren? Vraag dan een gratis sample pakket aan. 

Vraag een gratis sample pakket aan

Onze productgroepen

 • Direct bestellen
  Etiketten op rol bestellen in kleine oplages doen je eenvoudig online
  Etiketten op rol
  Bestel makkelijk en snel jouw zelfklevende etiketten op rol | Vanaf 100 stuks | Binnen vijf werkdagen geleverd | Gratis verzending in NL | Bekijk meteen jouw prijs
 • Direct bestellen
  Bieretiketten bestellen in kleine oplages doe je eenvoudig online
  Bieretiketten
  Bieretiketten bestellen | Kleine oplages | Standaard levertijd vijf werkdagen | Verzending is gratis in Nederland | Stel hier jouw bieretiket samen
 • Direct bestellen
  Wijnetiketten bestellen in kleine oplages doe je eenvoudig online
  Wijnetiketten
  Bestel hier jouw wijnetiketten op rol | Beschikbaar vanaf kleine oplages | Snelle levertijd; vijf werkdagen | Gratis levering in Nederland | Stel jouw wijnetiket samen
 • Offerte aanvragen
  Etiketten op maat in grote oplages
  Maatwerk etiketten grote oplages
  Vraag een offerte aan voor maatwerk etiketten