Transparante Stickers: Alles wat je moet weten over doorzichtige stickers!

Wat zijn transparante stickers?

Transparante stickers, ook wel bekend als doorzichtige stickers, zijn stickers waarbij het ‘’wit’’ in werkelijkheid kleurloos is. Door dit kleurloze gedeelte creëer je een doorzichtig effect met jouw etiketten. In de drukwereld bestaat in ‘wit’ printen namelijk niet. Tijdens het maken van een ontwerp transparante stickers is het goed rekening te houden welke belettering en afbeeldingen je gebruikt, en waar je de transparante stickers op wilt plaatsen. 

Waarvoor kan ik transparante en doorzichtige stickers gebruiken?

Transparante stickers zijn voor veel verschillende doeleinden te gebruiken. Ze zijn te bedrukken in veel verschillende vormen en maten. Daarom zijn ze ook goed inzetbaar op meerdere vlakken. Wij vertellen je een aantal opties waarvoor jij transparante stickers kunt gebruiken. 

Ten eerste zijn transparante stickers goed te gebruiken als etiket voor op jouw verpakking of product. Transparante stickers gebruiken voor op flessen of glazen potjes geven glas een bijzondere uitstraling. Denk hierbij aan transparante stickers als decoratie voor jampotjes, bierflesjes, wijnflessen, kopjes of glazen potten. Met een goed eigen ontwerp sticker kun jij een unieke effecten creëren op jouw verpakking of product. Zo heb jij een product met de ‘’no label look’’ die steeds populairder wordt. 

Ten tweede zijn transparante stickers goed te gebruiken voor op ramen van deuren of etalages. Je kunt ze goed gebruiken als kortingssticker of logo stickers voor jouw merk of winkel. Dit kan in een klein formaat, maar ook een groot formaat die dekkend zal zijn voor jouw deuren of ramen is mogelijk. Laat met een bijzonder ontwerp transparante sticker jouw merk net wat meer opvallen om zo de aandacht te trekken. 

Hoe maak ik een doorzichtig sticker ontwerp?

Je weet nu waarvoor jij transparante stickers wilt gebruiken. Maar hoe maak je nou een goed ontwerp doorzichtige sticker? Met het juiste kleurgebruik en uniek design zorg jij ervoor dat jouw doorzichtige stickers meer op zullen vallen. In onderstaand voorbeeld zien we een transparant etiket. Hier zie je dat er een watergolf effect is gemaakt. 

Transparant etiket op fles

Dat is het grootste voordeel van transparante stickers. Je kunt effecten creëren die met normale etiketten niet mogelijk zijn. Denk dus bij het maken van jouw ontwerp welke toepassingen en kleuren bij jouw merk of product passen. Voor hulp bij het ontwerpen van je eigen transparante stickers bij je terecht bij onze designer. Die kan voor jou een uniek ontwerp etiket maken. 

Hoe krijg ik een transparant effect op mijn sticker?

Bij het aanleveren van jouw ontwerp transparante stickers moet je goed rekening houden met het plaatsen van dekwit. Door dekwit aan te brengen op de plekken waar je geen transparantie wilt, zorg je ervoor dat je letters, afbeeldingen of kleuren op die plaatsen zichtbaar zijn. Zo blijft jouw ontwerp op de juiste manier. Weet je niet hoe je dekwit aan moet brengen in jouw ontwerp? Lees onze aanleverinstructies om ervoor te zorgen dat jij jouw dekwit goed aanbrengt in je ontwerp.

Hoe breng ik mijn transparante etiket aan op de fles?

Bij het aanbrengen van je transparante etiket zijn er met verschillende dingen rekening te houden. Wanneer je er voor kiest om het met de hand aan te brengen, moet je goed letten op het feit dat er belletjes kunnen ontstaan. Om dit feit raden wij je aan om je transparante etiketten machinaal te verwerken. Zo voorkom je het feit dat er belletjes kunnen ontstaan bij het aanbrengen van transparante etiketten op fles. 

Mijn eigen transparante en doorzichtige stickers bestellen

Is je ontwerp nu klaar, of heb je alle informatie gekregen? Dan kan je je transparante stickers bestellen bij ons in de webshop. Wij leveren stickers op rol zoals jij ze hebben wilt. Kies je vorm, formaat en afwerking om het bestelproces te beginnen. Wanneer jij jouw stickers hebt aangeleverd doen wij een extra bestandscontrole. Jij keurt deze goed, waarna wij beginnen met drukken! Dan krijg jij je stickers binnen 5 werkdagen geleverd. Mocht je vragen hebben, neem gerust contact met ons op. Wij staan je graag te woord.

Wil je graag meer zien van onze etiketten of stickers? Etiketten bestellen is ook mogelijk bij Eshuis. Voor diverse branches en producten zoals wijnetiketten, bieretiketten of kaasetiketten kunnen wij je helpen. Ook als je meer wilt weten over hoe je een goede sticker maakt. Zo moet je met een champagne etiket of wijnetiket met andere aspecten rekening houden dan bij cosmetica etiketten. Hierover vertellen wij je alles. Ook voor meer tips & tricks over jouw etiketten hebben wij diverse blogs.

Onze productgroepen

 • Direct bestellen
  transparante stickers op rol
  Transparante stickers
  Bestel hier jouw transparante stickers. Lever jouw eigen ontwerp bij ons aan | Binnen 5 werkdagen jouw transparante etiketten geleverd | Gratis Levering in NL
 • Direct bestellen
  Stickers op rol
  Stickers op rol
  Stickers op rol bestellen? Stel hier jouw eigen stickers op rol samen. Kies het juiste formaat, vorm en materiaal en bestel jouw stickers op rol.
 • Direct bestellen
  Formaat_500_x_375_-_Etiketten_op_rol.jpg
  Etiketten op rol
  Wil jij jouw product van zijn beste kant laten zien? Wij helpen je daar graag bij. Bij Eshuis bestel je gemakkelijk online kwalitatieve etiketten op rol.
 • Offerte aanvragen
  Formaat_500_x_375_-_Drago_-_Sleeve_-_Midden.jpg
  Half body sleeve
  Een half body sleeve, de naam zegt het al, bedekt jouw product gedeeltelijk. Het is eigenlijk een tweede huid op een gedeelte van het product.