Preegdruk: Breng reliëf aan in je etiket met pregen

Wat is pregen? Maak gebruik van preegdruk met jouw etiketten!

Pregen, ook wel blinddruk genoemd, is het aanbrengen van een reliëf in het etiket door middel van een drukpers. Daarom staat deze druktechniek ook wel bekend als reliëfdruk. Preegdruk is op twee manieren te gebruiken, namelijk door middel van embossing en debossing. Bij deze druktechniek wordt geen inkt gebruikt, omdat je een verhoogde of verlaagde vorm in je drukwerk aanbrengt. Al deze vormen van preegdruk zorgen voor een uniek reliëf dat lastig gemaakt kan worden, omdat het zo specialistisch is. Het doen van preegdruk kan gedaan worden in zowel papieren als kunststof etiketten. 

Wat is het verschil tussen embossing en debossing?

Binnen preegdruk zijn er twee soorten druktechnieken, namelijk embossing en debossing. Maar wat is nou eigenlijk het verschil tussen embossing en debossing? Embossing betekent een verhoogde vorm in je materiaal pregen. Dit wordt gedaan door middel van een stempel die een verhoging aanbrengt in je drukwerk. Debossing betekent een verlaagde vorm in je materiaal pregen. Dit wordt met een hogere temperatuur gedaan dan bij embossing. Daarnaast zijn embossing en debossing ook te combineren met een hotstamp. Hotstamp of hot foil is een techniek waarbij er reliëf met metallic afwerking wordt gemaakt. Deze folie laag wordt aangebracht onder een hoge temperatuur van 100 tot 120 graden.

Blinddruk etiketten bestellen? Vraag een offerte aan voor jouw etiketten met embossing!

Blinddruk, ook wel bekend als embossing of debossing, is een bijzonder product die bij ons in de maatwerkafdeling kan worden afgehandeld. Omdat blinddruk een speciale manier van drukken is, zijn er bij dit proces de beste vakmensen nodig om tot een goed resultaat te komen. Neem daarom contact op met ons via maatwerk@eshuis.nl om meer te weten te komen over de mogelijkheden van blinddruk. Ook kun je altijd via ons offerteformulier je aanvraag voor grote oplage etiketten doorgeven. Hierna zullen wij zo snel mogelijk contact met je opnemen. 

Etiketten bestellen? Bekijk de mogelijkheden bij Eshuis!

Wil je je eigen etiketten met preegdruk bestellen? Dat kan bij Eshuis. Wij leveren onze etiketten op rol van hoge kwaliteit. Voor preegdruk kun je terecht bij ons maatwerk team. Ben je geïnteresseerd in andere soorten etiketten? Neem gerust een kijkje in de webshop voor de mogelijkheden. Voor kleine oplage kun je terecht bij ons de de webshop. Denk bijvoorbeeld aan het bestellen van bieretikettenwijnetiketten, honingetiketten of andere etiketten op rol. Alles kan ingevuld naar eigen wensen. Voor grote oplage of speciale aanvragen kun je contact opnemen met ons maatwerk team. Benieuwd naar andere bijzondere luxe afwerkingen? Met bijvoorbeeld Spot-UV lak heb jij een ander uniek effect aan jouw etiketten. Hierover vertellen wij je graag meer. 

Onze productgroepen

 • Direct bestellen
  Formaat_500_x_375_-_bieretiketten.jpg
  Bieretiketten
  Laat jouw bieretiketten drukken bij Eshuis. Stel jouw bier etiket eenvoudig samen in de etikettenconfigurator.
 • Direct bestellen
  Formaat_500_x_375_-_Lekkerding_8.jpg
  Wijnetiketten
  Wijnetiketten drukken doe je bij Eshuis. Opvallen in het schap met jouw wijnlabel, Eshuis helpt je daarbij. Wij laten jouw wijnflessen met eigen etiket stralen.
 • Direct bestellen
  Formaat_500_x_375_-_Etiketten_op_rol.jpg
  Etiketten op rol
  Wil jij jouw product van zijn beste kant laten zien? Wij helpen je daar graag bij. Bij Eshuis bestel je gemakkelijk online kwalitatieve etiketten op rol.
 • Offerte aanvragen
  Formaat_500_x_375_-_Drago_-_Sleeve_-_Midden.jpg
  Half body sleeve
  Een half body sleeve, de naam zegt het al, bedekt jouw product gedeeltelijk. Het is eigenlijk een tweede huid op een gedeelte van het product.