Spot-UV lak: Laat jouw ontwerp extra opvallen met spotvernis

Wat is Spot-UV lak?

Met Spot-UV lak, ook wel bekend als spotlak of spotvernis, bedoelen we de glanzende laklaag die aan wordt gebracht tijdens het drukproces van etiketten. Voor zowel je afbeeldingen als logo op je etiket kan Spot-UV lak worden toegepast. Door Spot-UV aan te brengen op het etiket krijg je bij de juiste lichtval een effect waardoor je product of verpakking beter naar voren zal komen. Daarnaast zorgt Spot-UV voor extra bescherming voor je etiket. Deze spotvernis laag maakt het etiket krasbestendig waardoor de kwaliteit in de slechste omstandigheden goed zal blijven.

Hoe werkt het aanbrengen van spotvernis? 

Het aanbrengen van spotvernis of Spot-UV lak op drukwerk is een proces dat precisie en tijd kost. Door middel van zeefdruk of digitale druk is het mogelijk om spotvernis aan te brengen op het drukwerk. Met een speciale zeef werd ervoor gezorgd dat alleen de juiste delen van het etiket glanzend zouden worden door de Spot-UV laklaag. Door op bepaalde delen van het drukwerk een glanslak aan te brengen, zorg je ervoor dat deze meer opvalt dan de rest van het etiket. Met dit goede contrast zal jouw product met etiket een succes worden. 

Jouw etiketten met Spot-UV laten drukken bij Eshuis

Benieuwd naar de mogelijkheden om jouw etiketten met Spot-UV te laten drukken bij Eshuis? Een Spot-UV is bij Eshuis mogelijk met behulp van zeefdruk of een verhoogde vernis met digitaaldruk. Naast dat het een mooie afwerking is, is de spotvernis ook voelbaar doordat het is verhoogd. Met deze glanzende lak kan je mooie contrasten creëren tussen matte elementen en de schitterende Spot-UV vernis. Geef hierbij de extra bescherming aan je etiket, om zo de kwaliteit van je etiket optimaal te houden voor jou en je klanten.

Bestel jouw drukwerk met Spot-UV lak bij Eshuis

Jouw verpakking is onze trots, dit laten wij graag zien bij onze etiketten met Spot-UV lak. Bij Eshuis streven wij altijd naar de hoogste kwaliteit om jouw verpakking tot een succes te maken. Voor meer vragen of informatie over spotvernis of Spot-UV lak kun je altijd contact opnemen met één van onze accountmanagers. Wij staan je graag te woord!

Ben je nieuwsgierig geworden naar onze etiketten? Het is ook mogelijk om een luxe sample pakket aan te vragen. Bij ons luxe sample pakket zit een etiket met onder andere Spot-UV lak. Naast dit etiket krijg je ook andere materialen en soorten etiketten toegestuurd om jouw een perfect beeld te geven van onze producten. Wanneer je de keuze over welke etiket het beste bij jouw product past hebt gemaakt is het tijd om het ontwerp te maken. Voor het aanleveren van een etiket met Spot-UV lak moet je met andere aspecten rekening houden dan bij normaal drukwerk. Lees goed onze aanleverinstructies over hoe jij dit het beste kunt doen. Je kunt bij ons bestellen in kleine en in grote oplages. Kleine oplages kun je bestellen via de webshop. Hier kun je onder andere kiezen voor hoge kwaliteit bieretiketten, wijnetiketten en overige etiketten op rol. Voor grote aantallen etiketten kun je terecht bij ons maatwerk team. Hier kun je vrijblijvend een offerte opvragen voor jouw etiketten. 

Meer weten over de druktechnieken van Eshuis? Lees onze blogs! 

Ben je na het lezen over Spot-UV lak nou nieuwsgierig geworden naar meer over onze technieken en kennis? Drukkerij Eshuis is de specialist als het gaat om drukwerk. Hierdoor beschikken wij over veel kennis als het gaat om materialen, technieken en producten. Dit delen wij ook graag met je! Naast Spot-UV heb je namelijk ook nog andere luxe afwerkingen. Neem bijvoorbeeld preegdruk. Met preegdruk creëer je een unieke reliëf in jouw drukwerk. Lees de blog om meer te weten te komen over deze speciale afwerking.

Naast luxe afwerkingen heeft Eshuis ook de kennis over basis afwerkingen. Zo kunnen we onze etiketten leveren in zowel glanslaminaat als matlaminaat. Maar wat is nou beter, glanslaminaat of matlaminaat? Dat vertellen wij je graag. Ontdek wat de verschillende zijn tussen deze twee basis afwerkingen en welke hierbij het beste bij jouw etiket ontwerp past. 

Ook voor tips over hoe je een eigen etiket maakt helpen wij je graag. Een etiket is namelijk het belangrijkste van jouw verpakking. Deze wil je dus goed op laten vallen. Hierbij is het juist kleurgebruik heel belangrijk. In onze blog ‘’dit is wat kleuren zeggen’’ leggen wij je uit hoe je met het juist kleurgebruik jouw boodschap het beste kunt overbrengen. Wanneer je nog niet zeker weet welke kleuren bij jouw etiket passen, is ook CMYK goud een goede optie. Met CMYK en RGB is het mogelijk om op verschillende manieren unieke kleuren te creëren. In het maken van je ontwerp is CMYK het kleursysteem om toe te passen. Wanneer je met CMYK goud aan de slag gaat, is het mogelijk om een metallic kleur te creëren. Hierover vertellen wij je alles! Heb je andere vragen, neem gerust contact op met onze specialisten.

Onze productgroepen

 • Direct bestellen
  Formaat_500_x_375_-_bieretiketten.jpg
  Bieretiketten
  Laat jouw bieretiketten drukken bij Eshuis. Stel jouw bier etiket eenvoudig samen in de etikettenconfigurator.
 • Direct bestellen
  Formaat_500_x_375_-_Lekkerding_8.jpg
  Wijnetiketten
  Wijnetiketten drukken doe je bij Eshuis. Opvallen in het schap met jouw wijnlabel, Eshuis helpt je daarbij. Wij laten jouw wijnflessen met eigen etiket stralen.
 • Direct bestellen
  Formaat_500_x_375_-_Etiketten_op_rol.jpg
  Etiketten op rol
  Wil jij jouw product van zijn beste kant laten zien? Wij helpen je daar graag bij. Bij Eshuis bestel je gemakkelijk online kwalitatieve etiketten op rol.
 • Offerte aanvragen
  Formaat_500_x_375_-_Drago_-_Sleeve_-_Midden.jpg
  Half body sleeve
  Een half body sleeve, de naam zegt het al, bedekt jouw product gedeeltelijk. Het is eigenlijk een tweede huid op een gedeelte van het product.