Stickers maken: Hoe maak ik een goed ontwerp sticker?

100% Bestandscontrole

100% Bestandscontrole

Eenvoudig online bestellen

Eenvoudig online bestellen

<5 werkdagen gratis levering NL

<5 werkdagen gratis levering NL

Eigen stickers maken? 4 tips voor het ontwerpen van jouw stickers 

Wil je je eigen stickers maken, maar weet je niet goed hoe je moet beginnen met het ontwerpen van jouw sticker? Dan helpen wij jou graag op weg om een goed ontwerp sticker te maken. Stickers maken kan voor veel verschillende doeleinden gedaan worden. Daarom zijn er ook veel mogelijkheden om jouw stickers te ontwerpen. Dit zijn 4 tips voor het ontwerpen van jouw stickers: 

Laat je merkidentiteit zien met je eigen ontwerp stickers

Stickers zijn als eerst goed in te zetten wanneer jij je merkidentiteit wilt laten overkomen. Je kunt merkidentiteit op verschillende manieren laten overkomen in je eigen design sticker. Je kunt met logo stickers het merkbeeld van je bedrijf over laten brengen. Of gebruik stickers om een sterke slogan te vermelden. Op die manier weet degene die de sticker ziet meteen om welk bedrijf het gaat. 

Ga voor het juiste kleurgebruik met je ontwerp sticker

Kleurgebruik is een belangrijk onderdeel van jouw eigen ontwerp sticker. Kleuren geven namelijk het snelst de herkenning van een bedrijf of merk. Daarom moet je kleurgebruik goed bij het bedrijf, maar ook bij de potentiële doelgroep passen. Zo weet jij zeker dat jouw ontwerp sticker bij het bedrijf past, maar ook aanspreekt bij de doelgroep die jij voor ogen hebt. 

Kies het juiste materiaal

De opmaak van je sticker is nu klaar, maar daarmee is het ontwerpen van je sticker nog niet klaar. De volgende stap is het bepalen van je materiaal. Met het materiaal van je sticker kun je je ontwerp op een unieke manier laten drukken. Met onze papieren en kunststof stickers kunnen we unieke effecten creëren aan jouw stickers. Met een zilver materiaal krijgen de kleuren in jouw ontwerp een metallic effect. Kies je voor een wit materiaal, dan zullen de kleuren naar voren komen zoals jij ze in je ontwerp hebt opgemaakt. Wil je een transparante uitstraling? Dat kan ook! Met onze transparante stickers zorg jij voor doorzichtige plekken in jouw ontwerp etiket. Zo krijg jij een unieke uitstraling voor op jouw verpakking. We vertellen je graag meer over wat onze transparante stickers zijn! Krasbestendig iets wat je graag wilt? Met vinyl stickers heb jij hoge kwaliteit stickers die wel tegen een stootje kunnen. 

Bepaal de vorm van je sticker 

Naast materiaal zijn er ook veel verschillende vormen stickers waaruit je kunt kiezen. Er zijn een aantal vaste vormen stickers waaruit je kunt kiezen. Dat zijn ronde stickersovale stickersvierkante stickers of rechthoekige stickers. Wil je gaan voor een echt uniek ontwerp? Met onze speciale vorm stickers kun jij zelf bepalen hoe jouw stickers gedrukt gaan worden. 

Welke soorten stickers kan ik allemaal laten maken?

Naast de diverse soorten vormen en materialen zijn stickers ook voor veel verschillende doeleinden te gebruiken. Zo zijn stickers goed inzetbaar voor intern kantoorgebruik. Met naamstickers kun je bijvoorbeeld spullen labelen op kantoor. Logo stickers, prijsstickers of kortingsstickers zijn weer goed inzetbaar voor promotionele doeleinden. Stickers gebruikt voor opmaak zoals raamstickers en vloerstickers zijn weer goed voor interieur gebruik van je winkel. Er zijn nog vele soorten manieren waarvoor jij je stickers kan gebruiken. Wij denken graag met je mee. Laat daarom je stickers maken bij Eshuis. Stickers drukken doe je gemakkelijk bij ons in de webshop. 

Etiketten voor sauzen van GO-TAN
Paarse etiketten van Natur
Saus etiketten van GO-TAN

Je eigen ontwerp stickers laten maken bij Eshuis 

Je design sticker is nu klaar. Daarom is het tijd om je stickers te laten maken bij Eshuis. Er zijn veel verschillende soorten stickers. Deze kan je eenvoudig bij ons in de webshop bestellen. Wij leveren onze stickers op rol. Hierbij bepaal je zelf hoe je de stickers op rol geleverd wilt krijgen. Van kleine oplage tot grote oplage stickers op rol, alles is mogelijk bij Eshuis. Lever je ontwerp sticker aan bij ons in de editor, keur de drukproef goed en wij gaan aan de slag voor jou. Zo heb jij binnen 5 werkdagen jouw stickers op rol geleverd. Mocht je vragen hebben over onze stickers of levering? Neem gerust contact met ons op. We staan je graag te woord!

Zijn er naast het maken van stickers ook alternatieve oplossingen?

Kan ik naast het maken van stickers ook voor andere opties kiezen? Jazeker kan dat! Naast stickers leveren wij bij Eshuis ook hoge kwaliteit etiketten, sleeves en andere flexibele verpakkingen. Zo zit er voor elk type product en verpakking een etiket erbij. Denk aan etiketten op rol voor specifieke branches. Wij zijn gespecialiseerd in het maken van onder andere bieretiketten, wijnetiketten en honingetiketten. Daarnaast zijn er nog meer verschillende sectoren zoals zuivel, cosmetica en voedingssupplementen waarbij wij jou kunnen ondersteunen. Elke type branche heeft namelijk zijn eigen voorschriften en eigenschappen om een goede sticker te maken. Zo kunnen wij verzekeren dat jij etiketten geleverd krijgt die goed aansluiten bij jouw branche.

Productgroepen

 • Direct bestellen
  Duurzame stickers
  Duurzame stickers
  Bestel gemakkelijk en snel jouw duurzame stickers in onze webshop | In 5 dagen geleverd
 • Direct bestellen
  Logo stickers
  Logo stickers
  Bestel gemakkelijk en snel jouw logo stickers in onze webshop | Vanaf 50 stuks
 • Direct bestellen
  Stickers op rol
  Stickers op rol
  Bestel gemakkelijk en snel jouw stickers op rol in onze webshop | De hoogste kwaliteit
 • Direct bestellen
  Webshop
  Webshop etiketten
  Bestel hier direct jouw etiketten in onze webshop | 100% bestandscontrole