Alles over stickers maken en ontwerpen

100% Bestandscontrole

100% Bestandscontrole

Eenvoudig online bestellen

Eenvoudig online bestellen

<5 werkdagen gratis levering NL

<5 werkdagen gratis levering NL

Alles over stickers maken en ontwerpen

Voor stickers maken zijn er eindeloos veel mogelijkheden. We kennen verschillende soorten materialen, vormen, maten en afwerkingen. Je kunt stickers zelf maken, laten drukken of ontwerpen. Voor verschillende doeleinden kun je stickers gebruiken. Je leest het al; er zijn zoveel verschillende mogelijkheden dat we ze voor je op een rijtje hebben gezet:

 1. Wat is een sticker?
 2. Welke soorten stickers zijn er en waar gebruik je ze voor?
 3. Hoe maak je stickers?
 4. Zelf sticker maken of laten drukken?
 5. Wat is het verschil tussen stickers en etiketten?
 6. Stickers bestellen bij Eshuis

Wat is een sticker?

Een sticker is een klevend etiket die je vrijwel overal op kunt plakken. Gebruik ze ter decoratie, om jouw merk onder de aandacht te brengen of omdat ze praktisch zijn; ze plakken en kunnen dus verschillende producten afsluiten, doe dit bijvoorbeeld met seal stickers. Zoals een sluitzegel, daarmee laat je zien dat een product geopend of ongeopend is. 

Verschillende gekleurde bieretiketten
Gekleurde halsetiketten op bierfles
Opvallende wijnetiketten met naam

Welke soorten stickers zijn er en waar gebruik je ze voor?

Stickers kun je voor oneindig veel mogelijkheden gebruiken. Je kunt ze op jouw producten plakken, je kunt verzenddozen sluiten of jouw merk onder de aandacht brengen door logo stickers te laten drukken. Naast de verschillende functies, kun je ook nog gaan kijken naar verschillende materialen die allemaal voor een andere uitstraling zorgen. Kies jij voor de duurzame etiketten en stickers? Of ben je opzoek naar een sticker die stevig is en goed tegen alle weersomstandigheden kan. Kies dan voor onze vinyl stickers. Een andere optie is om voor transparante stickers te kiezen. Hiermee kun je jouw product centraal zetten door dit niet achter een etiket te verstoppen. 

Hoe maak je stickers?

Hoe maak je een sticker? Je kunt stickers zelf maken, ontwerpen en drukken door thuis aan de slag te gaan met een printer of heel creatief met stiften, pennen en dubbelzijdig plakband. Over het zelf maken van stickers kun je veel vinden op internet. Echter is het ook mogelijk om bij Eshuis je eigen ontwerp te uploaden of een heel nieuw design te verzinnen die op jouw sticker komt. Je hebt enorm veel keuzes, denk alleen al aan de vorm. Ga je voor een vierkante sticker? Of kies je toch voor ovale stickers? Welke keuze je ook maakt, bij Eshuis kijken wij wat er mogelijk is. Zo kun jij bijvoorbeeld ook etiketten met een unieke vorm aanvragen en hebben wij coupon stickers die je kunt gebruiken voor een promotionele actie.

Zelf stickers maken of laten drukken?

Je kunt stickers zelf maken of stickers laten maken. Naast zelf stickers maken zijn er een aantal voordelen van het laten drukken van stickers. Deze hebben wij op een rijtje gezet:

Voordelen zelf stickers maken

Nadelen zelf etiketten printen

Voordelen stickers laten drukken

Snelle levertijd; binnen een dag klaar       

Lage kwaliteit drukwerk

Hoge kwaliteit drukwerk

Hele kleine oplages tot 50 stuks mogelijk

Het is duurder

Het is goedkoper

 

Arbeidsintensief

Wij doen al het werk voor jou

 

Beperkte keuze in materialen

Ruime keuze in materialen

 

Afhankelijk van standaard stickervel formaten

Jij bepaalt het formaat

 

Unieke vormen zijn niet mogelijk

Keuze uit allerlei verschillende vormen of je creëert er zelf één

 

Grote oplages niet mogelijk

Oplages vanaf 50 stuks

 

Ongeschikt voor machinale verwerking

Geschikt voor machinale verwerking

Wat is het verschil tussen stickers en etiketten?

Stickers en etiketten zijn eigenlijk hetzelfde. Stickers zijn etiketten en etiketten zijn stickers. Je kunt deze woorden allebei gebruiken. Het is maar net wat je zelf prettiger of makkelijker vindt. Wij bieden verschillende soorten stickers aan. Hieronder leggen we het je uit:

Omschrijving sticker

Uitleg sticker

Aanlijmstickers

Een aanlijmsticker is een label dat niét is voorzien van een lijmlaag. Dit is een vrij ouderwetse etiketteer vorm die vooral in de bierbranche wordt gebruikt. Denk aan de etiketten van de grote bierbrouwerijen Heineken of Hertog Jan. Ze zijn afwasbaar en op de productiemachine wordt er lijm aangebracht. Veelal worden deze etiketten als losse vellen geleverd. Voor kleine bierbrouwerijen zijn stickers op rol de oplossing:

Stickers op rol

Zoals gezegd is een sticker of etiket hetzelfde. Wel zie je veel standaarden binnen stickers. Denk hierbij aan logo stickers, cadeaustickers of stickers in een bepaalde vorm. Zoals ronde stickers of rechthoekige stickers. Overigens, als je etiket stickers wilt bestellen dan kun je hier uit etiketten met unieke vormen kiezen en kun je in de configurator jouw etiketten volledig naar wens afstemmen. Wil je iets anders dan ovale stickers of een vierkante stickers? Bekijk dan onze pagina voor stickers in speciale vormen.

Stickervellen

Stickervellen kopen? Ook dat is een mogelijkheid, maar niet bij Eshuis. Stickervellen zijn vooral voor hele kleine hoeveelheden. Zit je in deze hoeveelheden te denken, dan kun je wellicht de stickers zelf printen. Voor start-ups is dit vaak ideaal bij een productintroductie.

Meerlaagse stickers

In grote oplages is het ook mogelijk om stickers met meerdere pagina´s te laten drukken. Duo label etiketten bestaat uit 3 pagina´s en een Trio label etiketten telt 5 pagina´s. Ideaal wanneer je een etiket product in meerdere talen wilt uitbrengen.

Duurzame stickers

Gezien duurzaamheid steeds belangrijker wordt bieden wij ook verschillende opties aan voor een meer duurzame sticker. Via ons maatwerk traject hebben we veel duurzame materiaal opties, deze vind je hier. Via onze webshop bieden we ook duurzame etiketten en stickers aan. Hier heb je de keuze uit 5 verschillende materialen.

Stickers ontwerpen

We zijn er nog niet; nadat je hebt gekozen waar je je sticker voor gaat gebruiken, of je ze zelf gaat maken of laat drukken moet je de stickers nog ontwerpen. En nu horen we je denken; OhOh.

Zelf stickers ontwerpen kan een hele klus zijn. Je moet aan alle details denken en goed bedenken wat jij als merk wil uitstralen. Je kunt niet achterblijven op de concurrentie. Jij wil precies dat uitstralen wat je in gedachten hebt. We hebben al een heleboel geweldige designs voorbij zien komen en weten dat het ongelofelijk lastig is om tot een fantastisch design te komen. Zien we jouw sticker ontwerp straks voorbij komen?

Heb je hulp nodig bij het ontwerpen van je sticker? Misschien kan onze designer je hiermee verder helpen.

Wil je het ontwerpen in eigen hand houden? In onze editor kun je zelf eenvoudig jouw eigen sticker ontwerpen, of jouw ontwerp uploaden.

Wil jij nou geen design op je sticker, dat kan ook. Je kunt bij Eshuis ook blanco stickers op rol bestellen. Selecteer je gewenste formaat en materiaal en de stickers komen binnen 5 werkdagen jou kant op.

Etiketten voor sauzen van GO-TAN
Paarse etiketten van Natur
Saus etiketten van GO-TAN

Stickers bestellen

Stickers kun je in 4 stappen bestellen in onze webshop.

 1. Selecteer je materiaal, vorm, formaat en afwerking.
 2. Bepaal het aantal; je ziet meteen de prijzen.
 3. Upload jouw ontwerp in de editor en keur het zelf goed.
 4. Bestel jouw stickers op rol online, wij controleren het ontwerp en gaan de stickers voor jou drukken.

Twijfel je nou nog aan je bestand? Wij controleren elk design en voordat de stickers de deur uitgaan, krijg jij nog een digitale proefdruk te zien. Hierna worden de stickers binnen 5 werkdagen geleverd. Lekker makkelijk dus!

Ben je op zoek naar een grote oplage of naar stickers met een bijzondere afwerking? Vraag dan eens een offerte aan of neem contact op met ons maatwerk team. Zij staan jou graag te woord over alle mogelijkheden van bijzondere stickers en stickers op rol.

Wil je direct stickers drukken? Bekijk dan ons assortiment van onze webshop.

Zie je door de bomen het bos niet meer, wil je meer informatie of heb je gewoon een vraag? Neem dan gerust contact met ons op. Wil je snel antwoord op je vraag? Klik dan rechts onderin om met onze sticker specialist te chatten of bekijk onze veelgestelde vragen

Productgroepen

 • Direct bestellen
  Duurzame stickers
  Duurzame stickers
  Bestel gemakkelijk en snel jouw duurzame stickers in onze webshop | In 5 dagen geleverd
 • Direct bestellen
  Logo stickers
  Logo stickers
  Bestel gemakkelijk en snel jouw logo stickers in onze webshop | Vanaf 50 stuks
 • Direct bestellen
  Stickers op rol
  Stickers op rol
  Bestel gemakkelijk en snel jouw stickers op rol in onze webshop | De hoogste kwaliteit
 • Direct bestellen
  Webshop
  Webshop etiketten
  Bestel hier direct jouw etiketten in onze webshop | 100% bestandscontrole