Glanslaminaat of Matlaminaat: Waar kies jij voor?

Wat is een Laminaatlaag?

Een laminaatlaag is een beschermende laag die wordt aangebracht tijdens het drukproces van etiketten. Er komt een dun laagje plastic, ook wel coating genoemd, op je etiket die extra bescherming geeft. Het aanbrengen van een laminaatlaag op jouw etiket zorgt niet alleen voor een langere levensduur, maar beschermt het etiket ook tegen water en vuil. Er zijn twee soorten laminaat lagen waaruit je kunt kiezen: Glanslaminaat en Matlaminaat. 

Wat is Glanslaminaat?

Glanslaminaat is, zoals de naam het al doet verklappen, een glanzende laag die over jou etiket wordt aangebracht. Met glanslaminaat zorg jij voor een stevige uitstraling die extra op zal vallen in de schappen. Het voordeel van het kiezen voor glanslaminaat is dat het een goede bescherming biedt tegen krassen en vingerafdrukken. Het is ook eenvoudig schoon te maken zonder dat je daar gevolgen van zult zien. Naast glanslaminaat is er nog een andere optie die je kunt gebruiken als laminaatlaag: Matlaminaat.

Wat is Matlaminaat?

Matlaminaat is een laminaatlaag die een matte uitstraling geeft. Een matte laminaatlaag voelt zacht aan en laat de kleuren van je etiket dieper overkomen. Hierdoor krijg je een meer chique uitstraling die goed bij het zakelijke leven past. Het nadeel van matlaminaat is dat het een kwetsbaardere laag is ten opzichte van glanslaminaat. Ondanks dat is matlaminaat wel een laminaatlaag die goede bescherming biedt.   

mat lak op etiket

Wat is beter: Glanslaminaat of Matlaminaat?

Nu je de verschillen weet tussen glanslaminaat en matlaminaat moet er een keuze gemaakt worden, maar welk soort laminaatlaag past het beste bij jouw product of verpakking? De keuze tussen glans of mat lak is vooral hoe jij je verpakking wil laten opvallen en welke boodschap hierbij past. Bij een glanslak krijgen je kleuren een opvallender uiterlijk dan bij een matte lak. Bij producten voor een jongere doelgroep wil je door fel en goed kleurgebruik je product laten opvallen. Hierbij is glanslak de beste keuze. Een matte laminaatlaag past meer bij chique en zakelijke producten. Deze producten wil je professioneel laten ogen voor de wat volwassenere doelgroep. 

Bestel jouw drukwerk met matlaminaat of glanslaminaat bij Eshuis

Wij van Drukkerij Eshuis vinden jouw verpakking net zo belangrijk als jijzelf. Daarom leveren wij alleen de hoogste kwaliteit etiketten met matlaminaat of glanslaminaat. Hierbij helpen wij je graag! Onze accountmanagers zijn gespecialiseerd in verschillende sectoren en branches om zo jou optimaal te kunnen helpen. Denk bijvoorbeeld aan het bestellen van bieretiketten, wijnetiketten of andere etiketten op rol. Neem voor verdere vragen gerust contact met ons op, we helpen je graag verder! 

Naast deze basis afwerkingen zijn we ook geïnteresseerd in het drukken van luxe afwerkingen voor jouw etiketten. Denk bijvoorbeeld aan het toepassen van Spot-UV lak. Met Spot-UV lak geef jij jouw etiketten een extra glanslaag waardoor bepaalde aspecten van jouw etiket sterker naar voren zullen komen. Naast Spot-UV lak kun je ook kiezen voor het gebruiken van preegdruk. Door middel van preegdruk, een vorm van hoogdruk, maak je een uniek reliëf in jouw etiket. Omdat dit één van de oudste druktechnieken is, zijn wij van Eshuis als specialisten zeer geschikt om dit te kunnen doen. Ook met het gebruik van CMYK goud kan jij een luxe uitstraling creëren. Wil je namelijk een metallic goudkleur maken, dan moet je met het juiste materiaal en kleurgebruik werken om tot het beste resultaat te komen. In onze blogs vertellen wij je er alles over.

Onze productgroepen

 • Direct bestellen
  Formaat_500_x_375_-_bieretiketten.jpg
  Bieretiketten
  Laat jouw bieretiketten drukken bij Eshuis. Stel jouw bier etiket eenvoudig samen in de etikettenconfigurator.
 • Direct bestellen
  Formaat_500_x_375_-_Lekkerding_8.jpg
  Wijnetiketten
  Wijnetiketten drukken doe je bij Eshuis. Opvallen in het schap met jouw wijnlabel, Eshuis helpt je daarbij. Wij laten jouw wijnflessen met eigen etiket stralen.
 • Direct bestellen
  Formaat_500_x_375_-_Etiketten_op_rol.jpg
  Etiketten op rol
  Wil jij jouw product van zijn beste kant laten zien? Wij helpen je daar graag bij. Bij Eshuis bestel je gemakkelijk online kwalitatieve etiketten op rol.
 • Offerte aanvragen
  Formaat_500_x_375_-_Drago_-_Sleeve_-_Midden.jpg
  Half body sleeve
  Een half body sleeve, de naam zegt het al, bedekt jouw product gedeeltelijk. Het is eigenlijk een tweede huid op een gedeelte van het product.