Duurzaam verpakken? Doe de KIDV recyclecheck voor jouw etiket of sleeve

Doe de KIDV Recyclecheck voor vormvaste kunststof verpakkingen

De KIDV Recyclecheck voor vormvaste kunststof verpakkingen biedt ondersteuning voor verpakkingsproducten, inkopers en marketeers bij het op de markt brengen van een (nieuw) product of verpakking. Bij deze recyclecheck worden aan de hand van een aantal criteria een verpakking gekeurd op sortering en recycling. Hierbij komt uiteindelijk het antwoord eruit, of je verpakking goed, redelijk, beperkt of niet recyclebaar is. Wil je weten of jouw verpakking goed recyclebaar is? Je kunt eenvoudig de KIDV recyclecheck voor vormvaste kunststof verpakkingen downloaden. Wanneer jouw verpakking als 'goed recyclebaar' uit de Recyclecheck voor vormvaste kunststof verpakkingen komt, kun je als bedrijf Tariefdifferentiatie 2.0 aanvragen bij het Afvalfonds verpakkingen. Bij Tariefdifferentiatie Plastic 2.0 wordt er gekeken naar hoe goed recyclebaar jouw plastic verpakking is. Hoe beter je verpakking van gerecycled plastic is, hoe gunstiger je tarief. Ga voor een duurzame oplossing met jouw verpakking en doe de KIDV Recyclecheck!

Zelfklevende etiketten of shrink sleeves als onderdeel van een duurzame verpakking

Een milieuvriendelijke verpakking is een verpakking die goed recyclebaar is. Het doel is om de primaire verpakking zo schoon en helder mogelijk te houden zodat deze volledig gerecycled kan worden. Dankzij wet- en regelgeving mag een fles enkel geëtiketteerd verkocht worden. Als merk zijnde kun je natuurlijk ook niet zonder het label op jouw product, hier laat je per slot van rekening jouw toegevoegde waarde en onderscheidend vermogen zien. Etiketten, labels en shrink sleeves moeten aan bepaalde voorwaarden voldoen om zo de primaire verpakking sorteerbaar en recyclebaar te houden. Hieronder vind je een overzicht op basis van het materiaal van de primaire verpakking (1e kolom) en de beperkingen en mogelijkheden van sleeves en zelfklevende etiketten.

Etiket materiaal check Eshuis

Wil jij ook jouw verpakking verduurzamen?

Wil jij gaan voor meer duurzaamheid in je bedrijf? Eshuis helpt jou hier graag bij! Grote oplage etiketten of maatwerk nodig? Via ons offerteformulier kun je eenvoudig informatie aanvragen. Direct mailen kan uiteraard ook, stuur je aanvraag naar maatwerk@eshuis.nl. We nemen binnen 24 uur op werkdagen contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Vraag gratis duurzame samples aan

De basis van een sustainable verpakking ligt bij het materiaal. Vraag een sample pakket aan en ontdek de mogelijkheden van duurzaam verpakken. 

Vraag gratis duurzame samples aan

Heb je juist kleine oplages nodig? Je kunt bij ons gemakkelijk duurzame etiketten en stickers bestellen. Zelfklevende etiketten op rol met eigen design of ontwerp leveren wij al binnen vijf werkdagen. Ook kun je eerst een gratis sample pakket aanvragen om te kijken welk materiaal voor stickers en etiketten het best bij jou product past.

Duurzame verpakkingen

 • Offerte aanvragen
  Verduurzaam de shrink sleeve met een perforatie
  Duurzame shrink sleeve
  Duurzame verpakking inzetten? Kies voor een verwijderbare shrink sleeve met perforatie.
 • Offerte aanvragen
  Formaat_500_x_375_-_Vierkant.jpg
  Duurzame zelfklevende etiketten
  Op zoek naar een duurzame verpakking? Bekijk ons assortiment duurzame zelfklevende etiketten.
 • Direct bestellen
  Duurzame etiketten bestellen
  Duurzame stickers
  Duurzame stickers nodig in een kleine oplage? Bestel hier jouw zelfklevende etiketten op duurzaam materiaal