Duurzaam ondernemen, zo doet Zechsal B.V. dat

Op zoek naar inspiratie en inzichten over duurzaam ondernemen? Lees dan vooral verder, in deze blog vertelt onze klant Zechsal meer over hun aanpak als het gaat om duurzaam ondernemen.

Duurzaam ondernemen, zo doet Zechsal B.V. dat

Duurzaam ondernemen wordt steeds belangrijker. Er komt veel bij kijken om de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Indien je op zoek bent naar inspiratie en inzichten over duurzaam ondernemen, lees dan vooral verder. In deze blog vertelt onze klant Zechsal meer over hun aanpak als het gaat om duurzaam ondernemen.

Zechsal heeft zich in de tien jaar dat het bestaat ontwikkeld als dé magnesiumspecialist. De missie van Zechsal is om bij te dragen aan een gezondere en meer ontspannen wereld, duurzaamheid is hierin een belangrijk aspect.

Formaat_560_x_526_-_Zechsal_4.png
Formaat_560_x_526_-_Zechsal_5.png

Zechsal gaat voor zoveel mogelijk milieuvriendelijke opties

Omdat Zechsal het belangrijk vindt om hun ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden, kiest het bedrijf voor duurzame materialen en verpakkingen. Zo blijft de aarde ook in de toekomst een fijne plek. De verduurzaming van Zechsal gaat overigens wel verder dan enkel het inzetten van duurzame etiketten. Hieronder een aantal milieuvriendelijke opties waar Zechsal aan werkt:

 • Het plaatsen van zonnepanelen op het pand;
 • Onlangs overgestapt op bio-based tubes;
 • Waar mogelijk het nog meer inzetten van gerecyclede materialen voor verpakkingen
 • Het installeren van infraroodpanelen op de werkplek (Infraroodpanelen verwarmen niet de hele ruimte, maar verwarmen gericht)

De overstap naar duurzame verpakkingen past goed bij Zechsals’ bedrijfsfilosofie. Ook in de uitingen worden de duurzame verpakkingen veel uitgelicht, de consumenten van Zechsal blijken dit enorm te waarderen. Mercedes Prinsen - directeur bij Zechsal - voegt daaraan toe: Op lange termijn gaat het ongetwijfeld bij dragen aan onze continuïteit. Dat de kosten zijn momenteel verhoogd zijn met 5 tot 10%, nemen we op de koop toe.

Formaat_560_x_526_Zechsal_3.jpg
Formaat_560_x_526_Zechsal_4.jpg

 

Het doel van Zechsal: alle verpakkingen duurzaam maken

Zechsal blijft ook in de toekomst zeker zoeken naar milieuvriendelijke opties. Hun doel: alle verpakkingen duurzaam maken! Dat lukt momenteel nog niet door bepaalde magnesiumzouten zoals bij de bad kristallen. Mercedes Prinsen: “We zijn al  blij dat er steeds meer fabrikanten op basis van nieuwe materialen innovaties op de markt brengen. Wij verwachten dat Zechsal binnen 3 jaar weer een stuk verder is en dat ons huidige materiaal, r-PET, dan vervangen kan worden.”

Zechsals’ bedrijfsauto’s rijden deels al op groen gas maar de plannen om in de toekomst over te stappen naar elektrisch of misschien wel waterstof zijn er al. Over waterstof zeggen ze dat er een mooie ontwikkeling gaande is in Noord-Nederland en het daar waarschijnlijk ook als eerste beschikbaar zal zijn. Bedrijven als Holthausen - de makers van de Tesla op waterstof - maar ook de Gasunie en de provincie Groningen lopen hierin voorop.

Formaat_560_x_526_Zechsal_1.jpg
Formaat_560_x_526_Zechsal_2.jpg

Het partnership tussen Zechsal en Eshuis

Tijdens de zoektocht naar duurzame verpakkingen is het belangrijk om een goede leverancier te vinden die kan helpen bij diverse sustainable verpakkingsvragen. Voor Zechsal is een belangrijk uitgangspunt op het gebied van samenwerken, dat het met de bedrijfsfilosofie en de mensen van de leverancier. Waarom Zechsal het fijn vindt om met Eshuis te werken?

Mercedes Prinsen: “’Jullie denken met ons mee, uitdagingen worden meteen opgepakt én opgelost en de medewerkers zijn klantgericht. Wat heerlijk dat er partijen zijn die net zo werken als wij! De verwachtingen van de klant proberen te overtreffen: dat leidt tot super tevreden klanten…"

Middel_5.png
Middel_6.png

Tips van Zechsal voor andere ondernemers op het gebied van duurzaamheid

Deze blog sluiten we graag af met nog een aantal tips vanuit Zechsal. Indien jij als ondernemer, marketeer of inkoper wil verduurzamen met het bedrijf, leer dan vooral van de volgende tips van Zechsal:

 • Als het gaat om je vestiging: infrarood panelen zijn een relatief kleine investering en leveren mogelijk ook voor jou een forse besparing op in verbruik voor de verwarming.
 • Kijk eens naar de inkoop van je kantine: Kun je niet overstappen naar biologische of fair-trade producten?
 • Gebruik betere schoonmaakmiddelen. Met simpel zuiveringszout en schoonmaakazijn kun je bijna alles reinigen en belast je het milieu minimaal.
 • Tot slot; zorg ervoor dat je etiketten van duurzaam materiaal worden gemaakt. Bij Eshuis!

Wil jij ook jouw verpakking verduurzamen?

Wil jij gaan voor meer duurzaamheid in je bedrijf? Eshuis helpt jou hier graag bij! Grotere oplages of maatwerk nodig? Via ons offerteformulier kun je eenvoudig informatie aanvragen. Direct mailen kan uiteraard ook, stuur je aanvraag naar maatwerk@eshuis.nl. We nemen binnen 24 uur op werkdagen contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Of plan meteen een afspraak in met Niels Gort, accountmanager bij Eshuis. Via onderstaande link heb je direct toegang tot zijn agenda. Plan gerust een afspraak in, dan drinken we een virtuele kop koffie en gaan we (geheel vrijblijvend) onderzoeken wat we voor jouw merk kunnen doen.

Meer weten over duurzaam verpakken?

Plan een virtuele kop koffie in met Niels Gort, accountmanager bij Eshuis, dan gaan we voor jou (vrijblijvend) op onderzoek uit.

Datum en tijd kiezen

Vraag gratis duurzame samples aan

De basis van een sustainable verpakking ligt bij het materiaal. Vraag een sample pakket aan en ontdek de mogelijkheden van duurzaam verpakken. 

Vraag gratis duurzame samples aan

 

Heb je juist kleine oplages nodig? Je kunt bij ons gemakkelijk duurzame etiketten bestellen. Zelfklevende etiketten op rol met eigen design of ontwerp leveren wij al binnen vijf werkdagen. Ook kun je eerst een gratis sample pakket aanvragen om te kijken welk materiaal voor stickers en etiketten het best bij jou product past.

Duurzame verpakkingen

 • Offerte aanvragen
  Verduurzaam de shrink sleeve met een perforatie
  Duurzame shrink sleeve
  Duurzame verpakking inzetten? Kies voor een verwijderbare shrink sleeve met perforatie.
 • Offerte aanvragen
  Formaat_500_x_375_-_Vierkant.jpg
  Duurzame zelfklevende etiketten
  Op zoek naar een duurzame verpakking? Bekijk ons assortiment duurzame zelfklevende etiketten.
 • Direct bestellen
  Duurzame etiketten bestellen
  Duurzame stickers
  Duurzame stickers nodig in een kleine oplage? Bestel hier jouw zelfklevende etiketten op duurzaam materiaal