De duurzame verpakking van Unilever

De #ecorefillrevolution, het nieuwe product van Unilever met een grote duurzame impact. Weten wat voor positieve impact dit duurzame kleintje heeft op het milieu? Lees onze blog hieronder:

De duurzame verpakking van Unilever:

 • 75% minder plastic;
 • 97% minder transport van water;
 • 87% minder vrachtwagens.

Een duurzame toekomst maken we samen

Iedereen herkent het wel: een plank vol met schoonmaakmiddelen. Voor iedere schoonmaakklus hebben we wel een ander product. Over het algemeen zijn alle schoonmaakproducten verpakt in een plastic flacon. Is het schoonmaakmiddel op? Dan gooien we de volledige verpakking weg. Best zonde eigenlijk, want met de verpakking is vaak niets mis.

Milieubewust zijn

Een verspilling van de verpakking die overbodig is, alles behalve duurzaam! Gelukkig zijn steeds meer organisaties in beweging om oplossingen te ontwikkelen die een positieve bijdrage leveren aan een duurzame wereld. Daarom introduceert Unilever de Ecorefill.

Formaat_560_x_526_-_Eco_refill.jpg
Formaat_560_x_526_-_Eco_refill_4.jpg
Formaat_560_x_526_-_Eco_refill_2.jpg

#ecorefillrevolution

Eigenlijk is het idee best simpel. Is je schoonmaakmiddel op? Vul de fles met water en voeg het concentraat toe. En je kan weer schoonmaken. Daarnaast heb je de grote plastic flacon dus niet weggegooid (ofwel: per refill heel wat weggegooid plastic bespaart).

Een krachtig kleintje

We moeten de impact van dit kleine product niet onderschatten. De besparingen zijn indrukwekkend.

Onze rol in deze revolutie? Wij hebben de shrink sleeves gedrukt op dunner materiaal en deze voorzien van een perforatie. Dankzij deze toevoegingen hebben we minder materiaal gebruikt en kan de sleeve eenvoudig worden gescheiden van de primaire verpakking. Dit zorgt voor een betere recylcing in het verwerkingsproces. Wat op zijn beurt weer zorgt voor een schoner en puurder recyclaat. Win-win dus!

Een duurzame verpakking aldus het KIDV

Met dit nieuwe product verspreidt Unilever een krachtige boodschap. Deze revolutie is ook het KIDV opgevallen. Hét kennisinstituut dat zich inzet voor duurzaam verpakken noemt dit een van dé voorbeelden van een duurzame oplossing.

Wil jij ook jouw verpakking verduurzamen?

Wil jij gaan voor meer duurzaamheid in je bedrijf? Eshuis helpt jou hier graag bij! Grotere oplages of maatwerk nodig? Via ons offerteformulier kun je eenvoudig informatie aanvragen. Direct mailen kan uiteraard ook, stuur je aanvraag naar maatwerk@eshuis.nl. We nemen binnen 24 uur op werkdagen contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Of plan meteen een afspraak in met Niels Gort, accountmanager bij Eshuis. Via onderstaande link heb je direct toegang tot zijn agenda. Plan gerust een afspraak in, dan drinken we een virtuele kop koffie en gaan we (geheel vrijblijvend) onderzoeken wat we voor jouw merk kunnen doen.

Meer weten over duurzaam verpakken?

Plan een virtuele kop koffie in met Niels Gort, accountmanager bij Eshuis, dan gaan we voor jou (vrijblijvend) op onderzoek uit.

Datum en tijd kiezen

Vraag gratis duurzame samples aan

De basis van een sustainable verpakking ligt bij het materiaal. Vraag een sample pakket aan en ontdek de mogelijkheden van duurzaam verpakken. 

Vraag gratis duurzame samples aan

 

Heb je juist kleine oplages nodig? Je kunt bij ons gemakkelijk duurzame etiketten bestellen. Zelfklevende etiketten op rol met eigen design of ontwerp leveren wij al binnen vijf werkdagen. Ook kun je eerst een gratis sample pakket aanvragen om te kijken welk materiaal voor stickers en etiketten het best bij jou product past.

Duurzame verpakkingen

 • Offerte aanvragen
  Verduurzaam de shrink sleeve met een perforatie
  Duurzame shrink sleeve
  Duurzame verpakking inzetten? Kies voor een verwijderbare shrink sleeve met perforatie.
 • Offerte aanvragen
  Formaat_500_x_375_-_Vierkant.jpg
  Duurzame zelfklevende etiketten
  Op zoek naar een duurzame verpakking? Bekijk ons assortiment duurzame zelfklevende etiketten.
 • Direct bestellen
  Duurzame etiketten bestellen
  Duurzame stickers
  Duurzame stickers nodig in een kleine oplage? Bestel hier jouw zelfklevende etiketten op duurzaam materiaal