Een zoektocht naar duurzame verpakkingen

Een zoektocht naar duurzame verpakkingen

Jij en jouw organisatie zijn wellicht bezig met de vraag: “Hoe kan ik als organisatie ervoor zorgen dat de komende generaties ook van deze mooie wereld kunnen genieten?” Ook Eshuis is met dit vraagstuk bezig. Elke dag worden er stappen gezet op het gebied van duurzaamheid. Eén van de stappen die wij onlangs hebben gezet is het lid worden van United Packaging Forest (UPF). Hiermee steunen wij de stichting Trees for All die zorgt voor de herplanting van bossen in Nederland en Uganda. In deze blog lees je waarom het belangrijk is om onze bossen te behouden en wat dit oplevert. Samen zorgen we voor een leefbare toekomst. Daarom is het mogelijk dat jij als klant ook bij kunt dragen aan dit mooie initiatief

Weten waarom? Lees het verhaal hier of neem meteen contact op met jouw accountmanager om de mogelijkheden te bespreken…

Een duurzame wereld

Duurzaamheid is een veel besproken onderwerp. Dagelijks verschijnen berichten in het nieuws met sustainability als thema. Ook in onze verpakkingswereld is het een veel besproken onderwerp. De plastic soep in de oceanen bestaat voornamelijk uit verpakkingsmaterialen...

Toch kunnen we niet zonder verpakkingen: “Verpakkingen zijn noodzakelijk voor een leefbare wereld. Verpakkingen zorgen voor minder voedselverspilling en maken efficiënt transport van producten mogelijk. Tegelijkertijd moeten we ervoor waken dat verpakkingen niet in het milieu terechtkomen en eeuwig over de aardbol blijven zwerven.”

Het produceren van duurzame verpakkingsmaterialen is volop in ontwikkeling. Het is een zoektocht naar de minst belastende materialen. Het maximaal haalbare is nog niet bereikt. Er zijn nog veel stappen te zetten. Zelfs nieuwe verpakkingsmaterialen gemaakt uit niet-fossiele grondstoffen, maar grondstoffen uit mais en rietsuiker , zoals PLA, hebben een zekere impact, maar blijven belastend voor het milieu en de wereldvoedselvoorraad. Daarom is het belangrijk om niet alleen het effect te beperken maar daarnaast een grotere positieve bijdrage te leveren aan het behoudt van het milieu.

Iedere boom is er één

Bomen zijn essentieel voor ons milieu, ze zetten CO2 om naar zuurstof en bieden een gunstige leefomgeving voor mens en dier. Vijftig bomen vangen gemiddeld één ton CO2 per jaar af. Voor de beeldvorming, met de volgende activiteiten stoot je één ton CO2 uit:

 • 6000 km rijden met een dieselauto;
 • 8 keer heen en weer vliegen van Amsterdam naar Londen (per passagier);
 • 1,5 jaar ademhalen;
 • 300 kg standaard kantoorpapier verbruiken;
 • 16.000 km met de trein reizen.

Voor deze activiteiten heb je dus maar liefst 50 bomen nodig om de COuitstoot te neutraliseren. Wil je dus overcompenseren, heb je nóg meer bomen nodig. Helaas worden jaarlijks ruim 10 miljard bomen gekapt. Dit zijn 10 miljard bomen die geen CO2 meer opvangen. Dit heeft droogte, klimaatverandering, armoede, voedselgebrek en natuurrampen tot gevolg.

Omdat bomen van grote waarde zijn, is United Packaging Forest (UPF) opgericht. Het idee is heel simpel: wordt lid, doneer en er worden bomen geplant in Nederland én Uganda. En dat is wat Eshuis doet. Wij sponsoren samen met de UPF partners bomen, momenteel staat de teller op 2025 bomen. Het uiteindelijke doel? De CO2 uitstoot compenseren van de hele productieketen. Iedereen is welkom om dit initiatief te steunen, iedere boom is er immers één.

Formaat_560_x_526_-_UPF_1.jpg

Het UPF is in samenwerking met Trees for All opgericht. Voor een bijdrage van €12,50 wordt een boom geplant in Nederland en in een ander werelddeel, dit is het 1-2-Tree programma. Daarnaast garandeert de stichting het onderhoud van deze bomen voor minimaal 50 jaar. Dan is €12,50 eigenlijk maar een kleine bijdrage met een heel groot positief effect. 

Wat wij willen bereiken

Naast onze FSC® en PEFC keurmerken en onze duurzame oplossingen voor etiketten en shrink sleeves, is dit een extra initiatief waar wij ons voor inzetten. Wij delen dit verhaal met jou omdat wij gezamenlijk een verschil kunnen maken. Een bos is meer dan een manier om CO2 te compenseren. Het is dé plek van ontspanning. We wandelen, sporten, spelen en recreëren in deze natuurlijke omgeving. Samen zetten we ons in voor de komende generaties.

Hoeveel bomen ga jij planten?

Wil jij ook een bijdrage leveren door bomen te sponsoren? Neem dan contact met ons op of met jouw accountmanager. We vertellen je er graag meer over.  

Onze productgroepen

 • Offerte aanvragen
  Formaat_500_x_375_-_duurzame_etiketten.jpg
  Duurzame verpakking
  Op zoek naar een duurzame verpakking? Bekijk ons assortiment duurzame zelfklevende etiketten.
 • Direct bestellen
  Formaat_500_x_375_-_logo_stickers_3.jpg
  Etiketten op rol
  Stel jouw zelfklevende etiketten op rol online eenvoudig samen in onze etikettenconfigurator. Selecteer het gewenste formaat en het materiaal dat past bij jouw product.