DUURZAME BEDRIJFSVOERING

De foodsector en farmacie is een belangrijke afzetmarkt voor Eshuis. Onze klanten in deze sector 
nemen geen enkel risico als het gaat om voedselveiligheid en kwaliteit. Als producent/leverancier van foodverpakkingen en etiketten worden wij dan ook zeer regelmatig door onze klanten ge-audit. Voor ons zijn deze steeds terugkerende audits een extra stimulans om ons proces op elk moment volledig onder controle te hebben.

Eshuis vindt het belangrijk om in te spelen op de wensen van haar (retail)klanten.
Die wensen zijn vertaald in de BRC Global Standard for Packaging and Packaging Materials. Deze norm werd ontwikkeld in een samenwerkingsverband tussen het British Retail Consortium (BRC) en Institute of Packaging (IoP).
Als verpakkingsbedrijven kunnen aantonen dat hun processen voedselveilig zijn komen ze in aanmerking voor het BRC Global Standard for Packaging and Packaging Materials certificaat.
Belangrijke aspecten voor de norm zijn een gevaren- en risicoanalyse per processtap,
het bewaken van kritische punten in het productieproces, hygiëne van het personeel, het onderhoud en de staat van technische installaties, de product- en procesbeheersing en de inrichting, orde en netheid van de infrastructuur.
Ook drukken we voor onze food en beverage gerelateerde klanten met voedselveilige "low migration" inkten en lakken. Het bedrijf is er volledig op ingericht en wij zijn enorm trots op dit resultaat!

Kwaliteit en milieu
Naast de eisen die gesteld worden om aan de BRC-IoP normen te kunnen voldoen, heeft Eshuis milieu aspecten hoog in het vaandel.
We gebruiken oplosmiddelen vrije inkten, letten op het gebruik van materialen en verspilling en recycelen onze afvalstromen, zowel in de productieomgeving als op kantoor.