Kleine bierbrouwers worden duurzamer dankzij afwasbare etiketten

Eshuis - De etikettendrukkerij uit Dalfsen met meer dan 130 jaar ervaring -  lanceert met trots de nieuwste duurzame toevoeging: afwasbare etiketten. Met de introductie van afwasbare etiketten, biedt Eshuis een nieuwe oplossing voor ook de kleinere bierbrouwers die gebruik willen maken van de Bruine Nederlandse Retourfles (BNR). Dit nieuwe materiaal dat voor deze BNR-fles is ontwikkeld, is makkelijk te verwijderen met water zodat er geen lijm- en etiketresten op de fles achterblijven. Dit betekent dat flessen en verpakkingen gespoeld, gereinigd en hergebruikt kunnen worden. Op deze manier wordt hergebruik van de fles niet alleen gestimuleerd, maar gaat de bierbrouwer ook voor een milieubewuste keuze.

Behoud kwaliteit en verminder verpakkingsafval

Naast een milieubewuste keuze bieden afwasbare etiketten een voordeel bij het verminderen van schade aan fles of verpakking. Met afwasbare etiketten blijft de kwaliteit van de verpakking zo goed mogelijk, omdat resten niet achterblijven op de fles of verpakking. Dit gaat bijdragen aan het verminderen van verpakkingsafval, waardoor de CO2-footprint met 40% verkleind zal worden. Het verminderen van verpakkingsafval heeft weer als voordeel dat kosten worden bespaard. Op deze manier wordt het ook voor de kleinere bierbrouwer gemakkelijker om met statiegeldflessen te werken.

Afwasbare etiketten voor BNR-fles als toekomstgerichte oplossing

Met oog op de duurzaamheid is het ook een verstandige keuze om over te stappen op het gebruik van de BNR-fles. Met de retourfles wordt hergebruik van de fles gestimuleerd, waardoor de verwachting is dat eenmalige flessen langzamerhand uit de markt verdwijnen. Met de ontwikkeling van afwasbaar materiaal voor de BNR-fles helpt Eshuis de bierbrouwers met dit vooruitzicht. Zo ben je als ondernemer bezig met de toekomstige eisen binnen de verpakkingsindustrie.

Eshuis blijft streven naar nieuwste innovaties binnen de etikettenindustrie

Bij de introductie van afwasbare etiketten houdt het niet op. Eshuis zal zich blijven inspannen om met de nieuwste oplossingen te komen. Dit doet Eshuis door continu te blijven ontwikkelen en onderzoek te doen binnen de verpakkings- en etikettenindustrie. Zo bieden ze voor de bierbrouwers de best mogelijke oplossingen voor product en verpakking.