Tariefdifferentiatie Plastic 2.0

Belangrijk nieuws voor bedrijven die plastic verpakkingen produceren en importeren! De tarieven en voorwaarden van het Afvalfonds gaan veranderen. Ontdek waarom dit verandert en wat dit voor jou betekent.

Vernieuwde Tariefdifferentiatie

Voorheen werd er gebruik gemaakt van Tariefdifferentiatie Plastic 1.0. Vanaf 1 januari 2024 start Tariefdifferentiatie Plastic 2.0. Een vernieuwd model dat duurzame en recyclebare verpakkingen beloont. Door het bieden van korting op de tarieven voor inzamelen en recyclen van plastic verpakkingen. Dit model bestaat uit vijf kortingstappen waar per stap 10 cent korting per kilogram is te behalen. Dat kan dus oplopen tot wel 50 cent korting per kilogram!

Een groene toekomst

Tariefdifferentiatie is een beloning voor groene plastic verpakkingen. Het draagt bij aan het verminderen van de plastic keten en de productie van nieuw plastic. Deze slimme aanpak stimuleert producenten en importeurs om over te stappen naar milieuvriendelijkere plastic verpakkingen. Daarnaast sluit dit aan bij de toekomstige wetgeving. Ter voorbereiding op een groene toekomst voor de gehele keten, wordt Tariefdifferentiatie ingezet als een proactieve maatregel.

Eshuis weet de weg

Op zoek naar meer informatie en uitleg? Lees dan ons blog over Tariefdifferentiatie en download daar ons whitepaper. Daarin ontvang je een overzichtelijke weergave van alle informatie die voor jou relevant is. De eerste stap naar korting is nu dichter binnen handbereik!