Overname Eshuis B.V.

15 januari 2019
Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Participatiemaatschappij Wadinko N.V. heeft een belang genomen in Drukkerij Eshuis in Dalfsen. Samen met algemeen directeur Peter Overbeek neemt Wadinko de aandelen over van de familie Eshuis.

Verpakkings- en etikettendrukkerij Eshuis

Het in Dalfsen gevestigde Eshuis is gespecialiseerd in het klant-specifiek bedrukken en nabewerken van zelfklevende etiketten, flexibele verpakkingen, sachetfolies, wrap-around-labels, krimpsleeves en kaasetiketten. Dat doet Eshuis voor food en non-food opdrachtgevers als Heineken, Grolsch, Beaphar, Go Tan, Wijzonol, Swedish Match Lighters en Coca-Cola. Volgens Peter Overbeek zijn er interessante trends op te tekenen in de door Eshuis bediende markten.

Samen met Wadinko timmeren we aan de weg

"Allereerst zien we de vraag naar flexibele verpakkingen toenemen. Verder geldt dat bijvoorbeeld food-etiketten door nieuwe wet- en regelgeving steeds meer informatie moeten bevatten. Ook nemen de productvariaties bij onze opdrachtgevers toe, met als gevolg afnemende volumes. Technisch en innovatief als wij zijn, liggen daar natuurlijk prachtige nieuwe kansen en mogelijkheden voor ons. Wat daarbij in ons voordeel werkt is dat Eshuis de afgelopen jaren veel bekendheid heeft gekregen door onze gepersonaliseerde wrap-around-labels en zogenaamde bow-labels voor Coca Cola. Dat heeft onze goede reputatie van een in meerdere productietechnieken gespecialiseerde kwaliteitsleverancier een stevige boost gegeven. Maar we willen meer. Om een voorbeeld te geven, nu al voeren we voor een aantal opdrachtgevers het voorraadbeheer. Die tak van sport willen we uitbreiden om zo te komen tot Operational Excellence. Net zo willen we online aan de weg gaan timmeren. Met de deelname door Wadinko kunnen we onze plannen nu versneld uitrollen, daarbij volop gebruik maken van de netwerken en de managementondersteuning van Wadinko."