Pfand logo bedrukken

Pfand logo bedrukken voor export naar Duitsland

Wil je alcoholische of non-alcoholische dranken exporteren naar Duitsland? Dan krijg je te maken met het Duitse statiegeldsysteem: het DPG Deutsche Pfandsystem GmbH. Ook wel, het Duitse statiegeldsysteem. 

Sinds 2003 bestaat er in Duitsland een statiegeldplicht voor drankverpakkingen die eenmalig gebruikt worden. Het is voor distributeurs van die verpakkingen verplicht om alle statiegeld-verpakkingen terug te nemen. Daarom moeten de etiketten of shrink sleeves van de drankverpakkingen voorzien zijn van het Pfand-logo, ook wel DPG-logo genoemd. Eshuis kan jouw DPG-logo’s bedrukken.

Pfand logo nodig?

Bekijk ons stappenplan, download de whitepaper

Wij zijn gecertificeerd voor het bedrukken van DPG-logo’s

Niet iedere drukkerij mag Pfand logo’s bedrukken. Je moet hier als verpakkingsdrukkerij namelijk gecertificeerd voor zijn. Wij van Eshuis zijn één van de weinigen in Nederland die gecertificeerd is in het bedrukken van DPG-logo’s. Ons certificaat vind je hier. Wil jij statiegeld-logo’s laten drukken voor je etiketten of shrink sleeves? Wij helpen je graag verder. 

Etiketten laten bedrukken met statiegeld logo

Of het nu gaat om plastic flessen of glazen flessen: Eshuis kan met verschillende druktechnieken het Duitse statiegeld-logo bedrukken op je etiketten. En naast etiketten kun je ook shrink sleeves laten bedrukken met dit logo. En wil je etiketten drukken in grote oplages of juist in kleine oplages? Alles is mogelijk bij Eshuis. 

Pfand logo Duitsland
Pfand logo op fles met shrink sleeve

Download whitepaper: Pfand logo bedrukken? Dit zijn de stappen.

Ben je klaar om de Duitse markt te betreden en wil je je etiketten of shrink sleeves laten voorzien van het Pfand logo? Wij helpen je graag op weg en hebben een whitepaper voor je opgesteld. Hierin lees je de stappen die je moet zetten zetten om jouw product eenvoudig te voorzien van het DPG logo. Zo lees je onder andere wat je moet regelen voordat je het statiegeld-logo mag gebruiken. 

Meer weten over het laten bedrukken van het DPG-logo? 

Wil je persoonlijk advies over materialen, afwerkingen of heb je andere vragen? Wij staan voor je klaar. Neem contact met ons op: telefonisch, per WhatsApp, via de chat of e-mail.

Of plan meteen een afspraak in met Roy Schoemaker. Via onderstaande link heb je direct toegang tot zijn agenda. Plan gerust een afspraak in, dan drinken we een virtuele kop koffie en gaan we (geheel vrijblijvend) onderzoeken wat we voor jouw merk kunnen doen.

Onze productgroepen

 • Offerte aanvragen
  Formaat_500_x_375_-_Lekkerding_8.jpg
  Maatwerk etiketten
  Bijzondere wensen zoals een grote oplage, unieke vorm of een speciale afwerking zoals coldfoil? Vraag dan een offerte aan.
 • Offerte aanvragen
  Formaat_500_x_375_-_Heineken.jpg
  Full body sleeve
  Laat jouw product opvallen met een unieke shrink sleeve. De krimpverpakking die zorgt voor een uitmuntende uitstraling.