Online bier of streekproducten verkopen tijdens coronacrisis?

Lees onze blog met tips over hoe je bier of streekproducten (online) kunt verkopen tijdens de lockdown coronavirus.

Weten hoe je bier of andere streekproducten (online) kunt verkopen tijdens deze periode?

In deze blog lees je over verschillende corona initiatieven en acties die lokale producenten zoals bierbrouwers, maar ook bakkerijen e.d. kunnen helpen om in deze moeilijke tijd overeind te blijven.

Veel bedrijven verliezen omzet tijdens deze coronacrisis

De horeca is op slot, minimaal 3 weken tot aan 6 april. Niemand weet hoe het na 6 april verder gaat. De kans is aanwezig dat we in Nederland ook overgaan in een totale lockdown net zoals Italië, Spanje en onze buurlanden. Restaurants en hun toeleveranciers hebben het zwaar, hun huidige verkoopkanaal is gesloten. Aan de andere kant zijn het de webshops en de bouwmarkten die momenteel juist floreren en extreme drukte kennen.

Inspirerende corona acties op een rijtje

Hoe kun je als lokale producent van bijvoorbeeld bier toch overeind blijven en omzet genereren voor jouw bedrijf? We hebben het internet voor je afgestruind en een aantal mooie initiatieven op een rijtje gezet. Het zijn ideeën om je te inspireren om in deze bizarre tijd te overeind te blijven staan als bedrijf.Een rode draad die je terugvindt in alle genoemde acties hieronder, zijn de mooie samenwerkingen die ontstaan. Veel lokale ondernemers bundelen de krachten en zetten verschillende platforms op die zorgen voor een omzetstroom.

 

1. Start een tegoedbonnen actie:
Een voorbeeld hiervan is redderestaurants.nl. Hier kun je bij jouw favoriete restaurant tegoedbonnen aanschaffen die je na de lockdown kunt innen. Of helpdehoreca.nl/ waar je ook tegoedbonnen kunt aanschaffen via het platform Gifty, opgezet door partners vanuit de horeca. Zij dragen de kosten per tegoedbon á €2,50 in tijde van deze crisis. Met de hashtag #helpdehoreca kunnen consumenten en partners laten zien dat ze dit initiatief steunen.

2. Ga bezorgen in de buurt:
Een ander mooi initiatief is die van Bakkerij Mama, melkboer Moma, Instock, Brandt & Levie worstmakers en Lindenhoff. Samen hebben ze de Support your Locals Boxin het leven geroepen, een doos vol basisproducten zoals brood, groente, melk, eieren en vlees, te bestellen door Amsterdammers en met als doel: lokale ondernemers steunen. Via supportlocals.nl kun je deze mooie box met lokale producten bestellen en laten thuis bezorgen. Samuel Levie gaf in het Parool aan: “Supermarkten worden leeggeplunderd, terwijl lokale producenten hun mooie waar niet kwijt kunnen. Onze box brengt daar hopelijk verandering in.”

PS. De hashtag #supportyourlocal wordt aangeraden om in te zetten.

Ook hier in de buurt is er een prachtig initiatief van de Stadsbakker uit Zwolle: via hun online webshop kun je producten uit de regio bestellen en deze binnen een straal van 30km rondom Zwolle thuis laten bezorgen. Ze bieden nu ook lokale chocolade, kaas, wijn en bier aan.

3. Laat mensen jouw product afhalen:
Op meerdere manieren kun je mensen in jouw omgeving bereiken en oproepen om producten te bestellen en deze af te halen. Met alle digitale middelen die we tegenwoordig tot onze beschikking hebben, kunnen we dit al snel en contactloos regelen. Denk aan oproepen via social media, bestellen via mail of whatsapp. Wanneer de consumenten langskomen stuur je ze simpelweg een tikkie. In principe hoef je dus helemaal niet fysiek met elkaar in contact te komen. Maar denk hier ook aan gezamenlijke acties die je met college producenten op kunt zetten. Een mooi voorbeeld: bij initiatieven als waarkanikafhalen.nl kunnen restaurants zich aanmelden als locatie waar je eten (en drinken) kunt afhalen.

4. Stel een “corona” “overlevings-“ of “lockdown-box” samen:
Bijna de helft van Nederland zit verplicht thuis en social distancing is het moraal van de dag. Maar een mens blijft een mens en heeft behoefte aan gezelligheid en wil graag genieten. Menig bierbrouwer speelt hier op in door proefpakketten of zelfs zogenoemde “overlevingsboxen / lockdown-boxen” aan te bieden.

Mensen zijn in deze tijd erg maatschappelijk betrokken en daarom bereid om dergelijke boxen te bestellen. Hieronder tref je een aantal voorbeelden:

5. Meld je aan bij collectieve partijen en vergroot je verkoopkanaal voor bieren of streekproducten:
Via hollandcraftbeer.nl en www.beerware.nl kunnen bierbrouwers hun bier ook via de webshop aanbieden. Zo kom je op een eenvoudig in contact met menig bierlefhebbers in heel Nederland.
Aanmelden is bijvoorbeeld gratis, je hoeft enkel hufterproof verzenddozen aan te schaffen via HCB. Dozen speciaal voor het verzenden van jouw bier, zodat het onbeschadigd aankomt bij de klant. Wél zo fijn.
Interesse? Stuur een mail naar: ciske@hollandcraftbeer.nl.

Hoe wij kunnen helpen?

Wij kunnen jouw etiketten binnen 1, 3 of 5 werkdagen leveren. Wij willen alle ondernemers graag een hart onder de riem steken. Daarom bieden wij nu een korting van 5% aan op onze webshop orders. Gebruik de code: ES5PRHUKORTIS. De code is tot 6 april aanstaande geldig.

Onze productgroepen

 • Direct bestellen
  Bieretiketten
  Gratis levering in NL | vanaf 100 stuks | binnen vijf werkdagen geleverd!
 • Direct bestellen
  Hals etiketten
  Gratis levering in NL | vanaf 100 stuks | binnen vijf werkdagen geleverd!
 • Direct bestellen
  Logo stickers
  Gratis levering in NL | vanaf 100 stuks | binnen vijf werkdagen geleverd!